Norwegian ja Widerøe aloittavat laajan yhteistyön - koskee mm. lentolippujen myyntiä koko verkostossa

Wideroe_E190E2_1Norwegian ja Widerøe allekirjoittivat aiesopimuksen läheisestä yhteistyöstä. Jatkossa  lentoyhtiöt tulevat tekemään yhteistyötä mm. lippujen myynnissä koskien koko reittiverkostoa. Tämä mahdollistaa matkustajille saumattoman matkustamisen molempien lentoyhtiöiden reittiverkostossa.
Norja on erittäin tärkeä markkina molemmille yhtiöille ja sopimuksen avulla pyritään tarjoamaan parempaa palvelua matkustajille sekä tuomaan synergiaetuja ja toiminnallista tehokkuutta lentoyhtiöille.

Widerøe lentää koko alueellisessa verkostossa Norjassa, kun Norwegian on merkittävä toimija ns. pääreittiverkostossa. Suuri osa matkustajista Norjassa on riippuvainen sekä Norwegianista että Widerøesta päästäkseen määränpäähänsä.

Norwegian_737_nose_1“Olen erittäin tyytyväinen sopimuksesta, jonka olemme tehneet tänään Widerøen kanssa. Tavoitteemme tässä yhteistyössä on, että se hyödyttää molempien yhtiöiden matkustajia ja työntekijöitä. Tämä on monella tapaa historiallinen sopimus, joka tuo kaksi norjalaista lentoyhtiötä yhteen. Paljon yksityiskohtia on vielä työn alla, mutta viime kuukausien keskusteluissa Widerøen kanssa on käynyt selväksi, että on monia alueita, joilla meillä molemmilla on yhteinen intressi tehdä yhteistyötä", sanoi Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

“Tämä on ilon päivä sekä Widerøelle että matkustajillemme, jotka ovat suuresti riippuvaisia työssään ja elämässään lennoistamme Norjassa. Tämän sopimuksen myötä Norwegianin ja Widerøen matkustajien on mahdollista yhdistää molempien lentoyhtiöiden lentoja kotimaassa ja ulkomailla", sanoi Widerøen konsernijohtaja Stein Nilsen.

Widerøen reittiverkosto rannikolla ja Pohjois-Norjassa sekä Norwegianin laaja reittiverkosto Euroopassa luovat yhdessä monia matkustusmahdollisuuksia yhteisille asiakkaillemme. Matkustajamme ovat monta vuotta toivoneet tätä uutta yhteistyötä, joten on loistavaa jakaa uutinen nyt. Meillä on vielä matkaa jäljellä ennen lopullista sopimusta, mutta teemme hyvää yhteistyötä ja meillä on yhteinen päämäärä siinä, että tämä tulisi toteuttaa mahdollisimman pian", jatkoi Nilsen.

Widerøe tekee yhteistyötä myös Finnairin kanssa, jolle se lentää reittejä Tromssasta ja Bergenistä Helsinki-Vantaalla. Lisäksi Finnairin osaomistusyhtiö Norran koneita on vuokrattu miehistöineen lentämään Wideøen reittejä Norjassa.