Norwegian uudistaa Minna Canthin ja muut pyrstösankarinsa - jo 20 vuotta halpalentotoimintaa

WencheFossNorwegian on lukeutunut halpalentoyhtiöiden joukkoon jo 20 vuotta ja kuluvan vuoden aikana osana juhlallisuuksia lentokoneiden pyrstöjä koristavat pyrstösankarit saavat uuden ilmeen. Ensimmäisenä uudistuneena pyrstösankarina nähdään Wenche Foss ja ensimmäisenä uudistettuna suomalaisena pyrstösankarina nähdään vielä kuluvan vuoden aikana Minna Canth.

"Olemme erittäin iloisia, että voimme viimein esitellä pyrstösankareille suunnitellun uuden ulkoasun. Pyrstösankarit ovat olleet kanssamme vuodesta 2002 lähtien. Koneita koristavat henkilöt ovat hyvin tunnettuja ja asiakkaamme ovat kiintyneitä heihin", sanoi Norwegianin markkinointi-, myynti- ja asiakaspalvelujohtaja Christoffer Sundby.

Pyrstösankarit ovat olleet osa Norwegiania alusta lähtien vuodesta 2002. Heille yhteistä on, että he kaikki ovat olleet alansa edelläkävijöitä ja heidän saavutuksensa ovat auttaneet norjalaisen ja pohjoismaisen identiteetin muotoutumisessa. Ensimmäisinä kansallissankareina eli pyrstösankareina Norwegianin pyrstöihin pääsivät vuonna 2002 Roald Amundsen, Fridtjof Nansen ja Thor Heyerdalh.

Nykyaikainen puna-valko-sininen kuvitus korvaa nykyiset kuvat. Uuteen kuvitukseen on lisätty yksityiskohtia, jotka kertovat myös sankarien työstä ja elämästä. Norjalainen näyttelijä Wenche Foss on ensimmäinen pyrstösankari, joka saa uuden ulkoasun. Häntä seuraavat pian Max Manus, Anne Cath. Vestly, Gidsken Jakobsen ja monet muut. Pohjoismaisista sankareista Greta Garbo, Knud Rasmussen ja Minna Canth ovat ensimmäisten uuden ulkoasun saavien joukossa.

Norwegian_Minna_CanthNorwegian antoi suomalaiselle kulttuurin ja naisaatteen edelläkävijälle Minna Canthille näköalapaikan uudessa Boeing 737-800 -koneessaan ensimmäisen kerran jo vuonna 2003. Norjalaisyhtiön ensimmäinen suomalaissankari oli J.L. Runeberg, joka aloitti liikennöinnin Boeing 737 sivuvakaajassa (LN-NIA) Suomessa maaliskuusssa 2012.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2017 suomalaissankareiden määrä nousi jo neljään, kun mukaan pääsivät kansalliskirjailija Aleksis Kivi ja kansallissäveltäjä Jean Sibelius.

Uudessa kuvituksessa on enemmän yksityiskohtia kuin kuvassa, jonka se korvaa. Esimerkiksi Wenche Fossin kuvituksessa taustalla näkyy Kansallisteatteri, Gidsken Jakobsenin kuvaan on lisätty lentokone ja Max Manusin kuvituksessa näkyvät linna ja Nordmarka.

Norwegianilla on tänä kesänä noin 70 lentokonetta normaalissa reittiliikenteessä ja määrä nousee 80 koneeseen kesäksi 2023. Yhtiön tekniikka asentaa koneisiin nyt esitellyt uudet ulkoasut. Norwegian on perustettu vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002.

Lue myös:

Blogi: Norwegianin J.L. Runeberg aloitti lennot Suomen taivailla