Norwegian kuljetti lokakuussa yli 2,3 miljoonaa matkustajaa

NOR_787_TONorwegianin lokakuun liikenneluvuissa näkyy yhtiön kansainvälinen kasvu, erityisesti kaukoliikenteessä. Pohjoismaissa kehitys oli tasaista.

Norwegianin käyttöaste pysyi lokakuussa vakaana ja oli 88 prosenttia lokakuussa, kasvua 6,2 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Norwegian kuljetti noin 2,4 miljoonaa matkustajaa lokakuussa, kasvua kuusi prosenttia.

Norwegianin kehitys oli lukujen mukaan vakaa ja hyvä. Tämä koskee myös tulevia varauksia ja kaukoreittien kasvu jatkuuerityisesti Lontoon Gatwickistä.

Lokakuussa 2 385 906 matkustajaa lensi Norwegianilla, kasvua oli kuusi prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna.

Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi kymmenen prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi kaksi prosenttia lokakuussa. Käyttöaste oli 87,8 prosenttia, kasvua 6,2 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Kaukoreiteillä käyttöaste oli 96 prosenttia.

"Lokakuuta leimasi vakaa kasvu pohjoismaisilla markkinoilla, erityisesti Norjassa, jossa monet ovat ennustaneet lentoliikenteen laskua. Nykytilanteessa yritysten pitää säästää matkakustannuksissaan ja löytää edullisempia lentolippuja. Tämä on meille eduksi, koska voimme tarjota hyvälaatuisia lentoja edullisemmilla hinnoilla", sanoi Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi lokakuussa 99,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 85,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.