Norwegian vastaanotti ensimmäisen A320neo-koneen - ensimmäisenä operaattorina HK Express

A320neo_DAVVB_1Norwegianin tytäryhtiö Arctic Aviation Assets Ltd (AAA) vastaanotti ensimmäisen Airbus 320neo -koneen. Kyseessä on Norwegianin ensimmäinen Airbus sekä ensimmäinen kaikkiaan 70 A320neosta, jotka yhtiö on tilannut. Ensimmäiset 12 A320neo-konetta on vuokrattu HK Express:lle Hong Kongiin.

"Olemme saavuttaneet tänään tärkeän merkkipaalun. Nyt vastaanottamamme Airbus-kone on ensimmäinen tilaamistamme Airbuseista, joita vastaanotamme monia lisää tulevina vuosina. On ilo tehdä yhteistyöstä HK Expressin kanssa ja toimitta heille nykyaikaisia ja polttoainetehokkaita A320neo-koneita", sanoo AAA:n johtaja Tore Jenssen.

Norwegian suunnittelee käyttävänsä Airbus-koneita myös omassa toiminnassaan. Aiemmin tänä vuonna yhtiö allekirjoitti sopimuksen 30  A321 Long Range -koneen toimituksesta. Kyseiset 30 konetta ovat osa 100 lentokoneen suurtilausta, jonka yhtiö teki alun perin vuonna 2012.

Silloin tilatuista koneista 30 muutettiin A321 Long Range -koneiksi aiemmin tänä vuonna. Kahdeksan näistä koneista toimitetaan AAA:lle vuonna 2019 ja loput 22 sitä seuraavien vuosien aikana.

A321 Long Range sopii hyvin Norwegianin laajenemissuunnitelmiin, koska koneen kantama antaa mahdollisuuden avata uusia reittejä esimerkiksi Yhdysvaltojen itärannikon ja useiden Pohjoismaiden ja muun Euroopan välillä. A321 Long Range -koneella on mahdollista lentää myös Pohjoismaiden ja osan Aasian kohteiden välillä samoin kuin Euroopan ja uusien Etelä-Amerikan markkinoiden välillä.

Lue myös: