Norwegian: Yli 5500 amerikkalaista haluaisi työskennellä meille

Norwegian_New_York_crew_1Norwegian jatkaa laajentumistaan ja on perustamassa henkilöstön tukikohtia New Yorkiin ja Fort Lauderdaleen. Yhtiön mukaan avautuvista työpaikoista kilpailee yli 5500 hakijaa. Yhdysvaltojen, Euroopan ja Aasian reiteille haetaan 300 matkustamohenkilökunnan edustajaa. Vuonna 2014 Norwegian operoi kaukoliikennettä 18 reitillä.

"Varsinainen luksusongelma", toteaa Norwegianin henkilöstöjohtaja Gunnar Martinsen.

Norwegian alkoi amerikkalaisten lentoemäntien ja stuerttien rekrytoinnin lokakuussa 2013 ja tähän mennessä hakijamäärät ovat olleet hurjia. Lentoyhtiö on vastaanottanut yli 5 500 hakemusta 300 työpaikkaan, jotka täytetään tämän vuoden aikana. Nyt noin 170 hakijalle on tarjottu pestiä Fort Lauderdalessa ja New Yorkissa, kun taas jäljellä olevat 130 paikkaa ovat vielä haettavissa näissä kahdessa solmukohdassa. Monet miehistön jäsenet ovat jo suorittaneet ensilentonsa Norwegianilla.

"Uusilla kollegoillamme on aiempaa kokemusta mm. British Airways- ja United-yhtiöille työskentelystä. He ovat innoissaan Norwegianin konseptista ja strategiasta sekä odottavat", että pääsevät lentämään Dreamliner-konetyypin mukana, Martinsen jatkaa.

"Uudet miehistön jäsenet kokevat myös, että Norwegianin työsopimusehdot ovat erittäin kilpailukykyiset ja että verrattuna heidän aiempiin kokemuksiinsa, Norwegianin koulutusohjelma on erittäin korkeatasoinen", Martinsen lisää.

"Kun kuulin Norwegianin miehistötukikohdasta Yhdysvalloissa, oli pakko hakea yhtiöön töihin. Norwegian on matkalla maailmanvalloitukseen", sanoi New Yorkin solmukohdasta käsin työskentelevä Joseph Gabriel. Hän on aiemmin työskennellyt British Airwaysille.

 Norwegian on julkistanut kahden palkatun matkustamohenkilökunnan jäsenen videohaastattelut YouTube-palvelussa, jossa he kertovat miksi valitsivat Norwegianin.

VIDEO: Norwegian's American Cabin Crew MembersNorwegian perustaa miehistön tukikohdat Eurooppaan, Aasiaan ja Yhdysvaltoihin

Norwegian_Dreamliner_1Norwegian rekrytoi uutta henkilöstöä solmukohtiinsa Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Thaimaassa.

Vuoden 2013 aikana Norwegianin “perhe” kasvoi lähes 900 uudella työntekijällä. Paikalliset palkkatasot, työolosuhteet ja työmarkkinalait pätevät kaikissa Norwegianin miehistötukikohdissa.

 

Norwegianin kaukoreitit vuonna 2014

Bangkok: Oslo ja Tukholma

New York: Oslo, Tukholma, Kööpenhamina, Oslo ja Lontoo

Fort Lauderdale: Oslo, Tukholma, Kööpenhamina ja Lontoo

Los Angeles: Oslo, Tukholma, Kööpenhamina ja Lontoo

San Francisco: Oslo ja Tukholma

Orlando: Oslo