Norwegian valloittaa nyt Italiaa - kaukolennot Roomasta Yhdysvaltoihin

787_norwegian_netNorwegian jatkaa panostustaan transatlanttisiin lentoihin ja julkisti kolme uutta kaukoreittiä Italiasta Yhdysvaltoihin. Rooma on jo Norwegianin seitsemäs kohde Yhdysvalloista lähtevillä kaukoliikennelennoilla.

Norwegian avaa lennot Roomaan Los Angelesista, New Yorkin Newarkista ja San Franciscon Oaklandista marraskuusta 2017 lähtien. Reittien ns. alkaen hinnat ovat Norwegianin mukaan 189-229 dollarin välillä yhteen suuntaan.

Ensimmäisenä yhteys Roomaan avataan New Yorkin Newarkista 9. marraskuuta. Lentoja on aluksi tarjolla neljästi viikossa helmikuun  2018 alkupuolelle saakka. Sen jälkeen reittiä lennetään jo kuudesti viikossa.

Los Angeles-Rooma -reitti avataan 11. marraskuuta ja sitä lennetään kahdesti viikossa helmikuuhun 2018 saakka. Tuolloin reille lisätään kolmas viikkovuoro.

Reitti Oaklandista Roomaan avataan 6. helmikuuta 2018. Reittiä lennetään kahdesti viikossa.

Edellisten lisäksi Norwegian avaa kesäkuussa kaukoreitit Barcelonasta. Muut Norwegianin kohteet Yhdysvalloista Eurooppaan ovat Pariisi, Lontoo, Kööpenhamina, Tukholma ja Oslo.

US routes"Norwegianilla on tarjonnassaan pian enemmän transatlanttisia reittiä, kuin millään muulla lentoyhtiöllä", toteaa Norwegianin kaupallinen johtaja Thomas Ramdahl.

Kovasti laajeneva ja transatlanttisiin yhteyksiin panostava Norwegian avaa kuluvan vuoden aikana ainakin 25 reittiä Yhdysvalloista. Määrä sisältää 12 uudella Boeing 737 MAX 8 -kapearunkokoneilla lennettävää reittiä Irlantiin, Pohjois-Irlantiin, Skotlantiin ja Norjaan. Lisäksi lentoja operoidaan Providencesta Rhode Islandista ja Fort Lauderdalesta Karibialle Guadalopeen ja Martiniqueen.

Norwegian aloitti kaukoliikenneoperaatiot vasta reilut neljä vuotta sitten keväällä 2013. Vuonna 2020 yhtiön Dreamliner-koneiden määrä ylittää jo 40.

Norwegianilla on tilauksessa myös merkittävä määrä Airbusin ja Boeingin uudistettuja kapearunkokoneita. Niiden pitkät toiminta-ajat mahdollistavat myös kaukoreittien lentämisen. Näistä Norwegianin saa ensimmäisen Boeing 737 MAX 8 -koneen jo kesäkuun 2017 aikana. Vuoden loppuun mennessä laivastossa olisi jo kuusi MAXia.

Lue myös: