Norwegianin kasvu jatkui toukokuussa - lakonuhka vaikutti liikevaihtoon

Norwegian_cabinNorwegian lennätti yli 2,1 miljoonaa matkustajaa toukokuussa 2014. Kasvua viime vuoden toukokuuhun verrattuna oli 12 prosenttia. Käyttöaste oli 77 prosenttia. Ammattiliitto Paratin lakonuhka vaikutti yhtiön liikevaihtoon, sillä osa asiakkaista Norjassa ja Tanskassa jätti lennot varaamatta lakonuhan vuoksi.

"Toukokuu oli epätavallinen kuukausi Paratin lakonuhan vuoksi. Sillä oli merkittävä negatiivinen vaikutus Norwegianin varauksiin ja se heikensi yhtiön liikevaihtoa. Myönteistä on, että Norwegian houkuttelee jatkuvasti uusia asiakkaita, erityisesti uusilla markkinoilla Skandinavian ulkopuolella", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

"Norwegianin lennot lähtivät aikataulussa 90-prosenttisesti, mikä tekee meistä yhden täsmällisimmistä lentoyhtiöistä Euroopassa", jatkaa Kjos.

Toukokuussa Norwegian otti vastaan yhden uuden Boeing 737-800 -koneen ja yhden uuden 787 Dreamlinerin. Kaikkiaan Norwegian ottaa vastaan 14 Boeing 737-800 -konetta ja neljä 787 Dreamlineria vuonna 2014. Norwegianin lentolaivasto on yksi Euroopan nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä.