Oulun lentoaseman laajennus avattiin

Lentomatkustajien palvelut uudistuivat Oulun lentoaseman laajentamisen ansiosta. Oulun lentoaseman laajennus avattiin lentomatkustajille perjantaina 23.9.2011. Uusi terminaaliosa tarjoaa matkustajille täysin uudistuneet, modernit ja avarat tilat. Myös ravintolapalvelut ja ostosmahdollisuudet paranivat. Matkustajat saivat käyttöönsä uuden Hello Cafén sekä täysin uudistuneen Airport Shopin.

- Olemme lentoasemalla erittäin tyytyväisiä lentoaseman kapasiteetin kasvamiseen laajennuksen myötä. Lentoaseman laajentuminen luo hyvät edellytykset toiminnan kehittämiseen ja Pohjois-Suomen liike-elämän tukemiseen. Asian tärkeydestä kertoo myös Oulun kaupungin tänään myöntämä "100 tekoa" tunnustus, jossa Oulun lentoasema laajennus valittiin numero ykköseksi, kertoo Oulun lentoaseman päällikkö Pekka Mäntynen.

Oulun lentoaseman uusi Hello Cafe on osa Finavian kehittämää Hello -myyntipisteketjua. Oulun Hello -toiminnasta vastaa franchise-yrittäjänä SSP Finland. Yhtenäisellä palvelukonseptilla varmistetaan matkustajille laadukas ja yhtenäinen kahvila- ja ravintolatarjonta. Finavian uudistuneesta Airport Shopista matkustajat voivat tehdä monipuolisia dutyfree-ostoksia. Valikoimiin kuuluvat mm. alkoholi- ja tupakkatuotteet, makeiset, elintarvikkeet ja matkamuistotuotteet.

Laajennuksen yhteydessä otetaan käyttöön myös matkustajasillat, joita pitkin koneeseen siirtyminen muuttuu vaivattomaksi ja mukavaksi. Matkustajasiltojen ansiosta lentoasema pystyy myös ottamaan samanaikaisesti isomman määrän lentokoneita vastaan. Laajennusosan käyttöönoton jälkeen aloitetaan lentoaseman vanhan osan saneeraus, joka valmistuu vuoden 2012 alussa.

- Uuden terminaalilaajennuksen käyttöön ja suunnitteluun ovat osallistuneet lentoaseman kaikki toimijat. Voidaan puhua lentoasemayhteisöstä, jossa yhteinen tekeminen samojen päämäärien tavoittamiseksi on noussut uudelle tasolle. Lopputuloksena matkustajalle tarjotaan aiempaa parempaa asiakaspalvelua, monipuolista tarjontaa ravintoloissa, kahviloissa ja myymälöissä unohtamatta riittäviä pysäköintimahdollisuuksia ja liikenneyhteyksiä sekä sujuvuutta ja turvallisuutta, sanoo Finavian Länsi-Suomen aluejohtaja Pertti Savisalo.

Oulun lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain lentoasema. Oulun lentoaseman kautta kulki vuonna 2010 yhteensä 700 576 matkustajaa. Vuoden 2011 seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana matkustajamäärä on kasvanut yli 38 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kun lentoaseman kautta on kulkenut yhteensä jo yli puoli miljoonaa (533 045) matkustajaa.

Oulun lentoasemalle lentävät Finnair, Blue1, Norwegian, airBaltic sekä Flybe. Oulun lentoasemalta lennetään tällä hetkellä Helsinkiin, Turkuun ja Turun kautta Riikaan. Marraskuussa FlyBe aloittaa suoran reitin Tallinnaan. Lisäksi lentoasemalta on suoria lomalentoja Kreikkaan, Turkkiin sekä talvikaudella Thaimaahan ja Kanariansaarille.