Paikallispuolustusharjoitus tuo sotilaita ja muita viranomaisia Rovaniemen lentokentälle 9.9.

Rovaniemi_terminaaliMaavoimien paikallispuolustusharjoitus näkyy Rovaniemen lentoasemalla keskiviikkona 9. syyskuuta. Lentoaseman alueella voi havaita sotilaita sekä normaalia enemmän muita viranomaisen edustajia. Harjoitus ei Finavian mukaan vaikuta matkustajaliikenteeseen.

Maavoimat järjestää usean maakunnan alueella kuusi paikallispuolustusharjoitusta 7. - 11. syyskuuta. Niihin osallistuu yhteensä noin 4 400 Puolustusvoimien henkilökuntaan kuuluvaa, varusmiestä, reserviläistä ja muiden viranomaisten edustajaa.

LAPPI 220 -paikallispuolustusharjoitus tapahtuu Rovaniemen, Sodankylän ja Kemijärven alueilla. Rovaniemen lentoasemalla harjoitus tapahtuu keskiviikkona 9. syyskuuta kello 04.00-13.00 välisenä aikana. 

Lentoasemallakin näkyvään LAPPI 220 -harjoitukseen osallistuu joukkoja Jääkäriprikaatista ja Lapin lennostosta sekä henkilöstöä Lapin aluehallintovirastosta, Finaviasta, Lapin poliisilaitoksesta, Lapin rajavartiostosta, Lapin sairaanhoitopiiristä ja Lapin pelastuslaitoksesta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 400 henkilöä.

Harjoitteluun käytettävät alueet on eristetty ja sotilaspoliisit valvovat alueita ja ohjaavat liikennettä. Harjoituksella ei ole vaikutuksia matkustajaliikenteeseen.