Palolennolla ollut Cessna 172 teki pakkolaskun Hyvinkäälle - ei henkilövahinkoja

OH-CAV_140418Palolennolla ollut nelipaikkainen Cessna 172 -lentokone on tehnyt pakkolaskun Hyvinkään lentopaikalle. Koneen moottoriin tuli käyntihäiriöitä ja pakkolaskupaikaksi valikoitui läheisyydessä ollut Hyvinkään lentopaikka.

Kyseinen palovalvontalento oli lähtenyt matkaan Malmin lentopaikalta ja se lensi omaa reittiään normaalisti ennen ongelmien ilmenemistä. Pakkolasku onnistui Hyvinkään lentopaikan kiitotielle eikä kone vaurioitunut ulkoisesti laskun aikana. Koneessa oli kaksi henkilöä eikä tapauksesta aiheutunut heille vammoja.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai tapauksesta hälytyksen tiistai-iltana noin kello 19 aikaan. Paikalle lähetettiin palomestarin ohella kaksi sammutusyksikköä, yksi säiliöauto ja yksi  ambulanssi.

"Kone oli lähtenyt matkaan Malmilta ja lensi omaa reittiään. Hyvinkään kohdalla moottori alkoi täristä ja kone menetti tehoa. Pakkolasku onnistui kiitotielle. Ensitietojen mukaan yksi sylinteri olisi vaurioitunut", kertoi Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Harry Häyrinen Lentoposti.fi:lle.

Hyvinkään lentokenttä on ollut suljettuna NOTAM-tiedotteella viikonloppuna järjestetyn Rockfest-musiikkitapahtuman takia. Nyt käynnissä ovat purkutyöt ja kenttä palaa ilmailukäyttöön 13. kesäkuuta kello 21.00 UTC-aikaa.

Pakkolaskun tehnyt Cessna 172 (OH-CAV) oli Finnairin lentokerhon operoinnissa ja koneen omistaja on BF-lento. Vuonna 1989 Suomeen rekisteröidyssä koneyksilössä on Lycoming O-320-D2J -moottori.

"Palolennot ovat suuri apu pelastuslaitokselle ja lentäjät tekevät tärkeää työtä", kiittää palomestari Häyrinen palotähystystoimintaa.

Palolennot ovat lentokerhojen omaa toimintaa, joka suoritetaan yhteistyössä aluehallintaviraston kanssa. Suomen lentopelastusseura (SLPS ry) puolestaan antaa koulutusta palolentojen miehistöille. Lentopelastusseura on valtakunnallinen, viranomaisten avuksi luotu vapaaehtoisen etsintä- ja valvontalentotoiminnan kattojärjestö.

SLPS:n mukaan kaikkiaan miehistöjen jäseniä on koulutettu noin 1400. Tällä hetkellä noin 600 aktiivia lentää 38 tukikohdasta metsäpalovalvontalentoja, sekä päivystää hälytysryhmissään lentääkseen erilaisia viranomaisen pyytämiä etsintä- ja valvontalentoja.