Patrialla yhteistoimintaneuvottelut Pilot Training -yksikössä - koskee kaikkia toimipisteitä

OH-TPH_260614Patrian Pilot Traning -yksikössä aloitetaan koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut Pirkkalan, Helsingin ja Espanjan Córdoban toimipisteissä. Koronaviruspandemia on vaikuttanut asiakkaiden hankkeisiin ja tilanne johtaa mahdollisesti henkilöstön määräaikaiseen lomauttamiseen.

Patria Pilot Trainingia koskevat yhteistoimintaneuvottelut aloitettiin tuotannollisista ja taloudellisista syistä 8.4. Suurien asiakkuuksien hankkeet ovat viivästyneet mm. koronavirusepidemian vuoksi aiheuttaen volyymin laskua loppuvuonna 2020.

Yhteistoimintaneuvottelut voivat johtaa enintään 36 henkilön määräaikaiseen lomauttamiseen.

Patrian Pilot Training on Suomen ainoa EASA:n hyväksymä koulutuslaitos, joka tarjoaa MPL-koulutusta (Multi-Crew Pilot License eli usean ohjaajan miehistölupakirja) ja integroitua ATP(A)- eli liikennelentäjäkoulutusta (Airline Transport Pilot) sekä yksittäisille opiskelijoille että ab-initio-ohjelmina suoraan lentoyhtiöille.

Patria kouluttaa lentäjiä Finnairin ja Norran tarpeisiin. Ulkomaalaisia asiakkaita ovat Air Astana, jonka osalta oppilaita oli määrä kouluttaa Espanjan Córdobassa. Patrialla on myös asiakkuus Turkish Airlinesin ohjaajien kouluttamisesta.

Patria valmistautui vielä alkuvuodesta suurempiin oppilasmääriin kuluvan vuoden aikana.
Suunnitelmien myötä Córdobaan sijoitettiin lisää koulukoneita.