Petteri Tarma ehdolla kansainvälisen ilmailuliitto FAI:n hallitukseen

 100_TarmaSuomen Ilmailuliitto esittää pitkäaikaista puheenjohtajaansa Petteri Tarmaa kansainvälisen urheiluilmailujärjestön Fédération Aéronautique Internationale FAI:n hallitukseen. Mahdollisesta valinnasta päättää FAI:n 2.-5. joulukuuta järjestettävä yleiskokous.

 Urheiluilmailija ja liikennelentäjä Petteri Tarma on toiminut kuusi vuotta Suomen Ilmailuliiton (SIL) puheenjohtajana vuodesta 2014 vuoteen 2019 saakka. Hänen toimintakaudellaan liiton talous vakautettiin, tehtäviä laajennettiin ja henkilökunta kaksinkertaistettiin. Lisäksi yhdistyksen toimintoja ja palveluita käytiin huolellisesti läpi.

Kesäkuussa 2020 SIL:n vuosikokous nimitti Tarman kunniapuheenjohtajaksi. Hän on vasta kolmas kunniapuheenjohtaja ilmailuliiton sadan toimintavuoden aikana.

Suomen Ilmailuliitto esittää Tarmaa tehtävään, sillä hänellä on hyvä visio FAI:n kehittämiseksi. Tarman näkemyksen mukaan FAI:n tulee sopeuttaa toimintansa nykyisten tulojen mukaiseksi, kehittää ja ylläpitää vakaata taloutta sekä hankkia uusia rahoittajia.

FAI:n tulisi Tarman mukaan myös lisätä resursseja markkinointiin ja tehdä yhteistyötä muiden urheilulajien kanssa näkyvyyden lisäämiseksi.

Tarman tavoitteena on myös luoda FAI:ssa nykyistä paremmat  suhteet eri ilmailuviranomaisiin, esimerkiksi Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA:an.

Hyvien suhteiden avulla FAI voisi vaikuttaa tehokkaammin urheiluilmailua koskeviin päätöksiin, ilmatilauudistuksiin ja ilmailun sääntelyn kehittämiseen. FAI tarvitsee laajoja verkostoja ja hyviä suhteita ilmailualan toimijoiden, jäsenjärjestöjensä ja muiden  yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa.

SIL:n mukaan Petteri Tarma pystyisi edistämään FAI:n toimintaa, koska hän on lentokapteenina tottunut työskentelemään monikultuurisessa ympäristössä ja on myös johtanut pitkään ja menestyksekkäästi Suomen Ilmailuliiton toimintaa.

Tarman työskentelytapaa ilmailuliitto kuvaa aktiiviseksi ja uusia mahdollisuuksia avaavaksi. Hän haluaa myös kehittää uusia tapoja, jotta FAI:n ääni kuuluu paremmin esimerkiksi ympäristö- ja ilmatilakysymyksistä päättävissä, globaaleissa organisaatioissa.

 

Petteri Tarma - monipuolinen ja  kokenut ilmailija

 Petteri Tarmalla on vankka ja pitkä kokemussekä ammatti- että urheiluilmailusta. Hän on työskennellyt Finnairin liikennelentäjänä vuodesta 1987 lähtien ja lentokapteenin tehtävissä vuodesta 1997 lähtien. Tarma kuuluu myös Finnairin lentäjiä valitsevaan ryhmään.

Ammatti-ilmailu lisäksi Tarman harrastukset ilmailun saralla ovat monipuoliset. Mukana ovat riippuliito, purjelento, vesikonelentäminen, ultrakevytlento ja RC-lennokit sekä unlimited-tason taitolento sekä historialliset ilma-alukset. Tarma lentää mm. DC-yhdistys ry:n Douglas DC-3- konetta,  AT-6 Texania sekä maailman ainoaa Gloster Gauntletia.

 Tarmalla on mittavaa kokemusta myös järjestötyöstä. SIL:n puheenjohtajakausien ja kunniapuheenjohtaja nimityksen lisäksi Tarma on toiminut kaksi vuotta Joensuun Ilmailukerhon hallituksen jäsenenä, kaksi vuotta Urheilutaitolentäjät ry:n sihteerinä, kuusi vuotta FAI:n taitolentokomitean CIVA:n Suomen varadelegaattina, kuusi vuotta FAI:n varapuheenjohtajana, kaksi vuotta Suomen ilmailunäytös Oy:n hallituksen puheenjohtajana sekä 11 vuotta  Aviators Association ry:n varapuheenjohtajana 11 vuotta ja työ jatkuu edelleen.

Lue myös: