Pienten miehittämättömien ilma-alusten markkinat ovat miljardien arvoiset

Aeroenvironment_PumaAE_1Pienten miehittämättämien ilma-alusten markkinat kasvavat rajusti. Tutkimusyhtiön ennusteen mukaan markkinoiden arvo ylittää 7,2 miljardia euroa vuoteen 2019 mennessä. Nousuun markkinaa vetää erityisesti kaupallinen sektori ja sen sovellukset.

Kaupallinen sektori tulee dominoimaan pienten RPAS/sUAS -laitteiden (Remotely Piloted Aerial System / USA:ssa: Small Unmanned Aerial System) markkinoita ennustaa ABI Research -tutkimysyhtiö.

 Draganflyer_X4ES_2Vuoteen 2019 mennessä kaupallinen sektori ottaa markkinan haluunsa ja vie siitä noin 4,4 miljardin euron arvoisen markkinaosuuden. Se on noin viisi kertaa suurempi, kuin kuluttajamarkkinat ja 2,3 kertaa suurempi kuin sotilas- ja siviilimarkkinat.

 Käynnissä olevat edistykselliset tutkimukset, teknologian kehitys ja nopeasti putoava suorituskykyisen teknologian hinta poistavat esteitä ja mahdollistavat innovaatioiden sekä kaupallisten sovellusten toteuttamisen uudelle toimialalle. Uusien miehittämättömien ilma-alusten kehitys kiihtyy ja niiden käyttö laajenee uusiin sovelluksiin.

Tutkimuksen mukaan markkinat eivät rajoitu vain RPAS-alustoihin vaan mukana kuuluvat niihin liittyvä teknologia, tuotteet ja palvelut. Toimialakohtaiset sovellukset ovat laitteiston sijaan suurin kasvun tuoja.

Kaupallinen sektori on keskipisteessä sUAS-markkinoilla. Tämän ovat huomanneet jo monet perinteiset puolustusteollisuuden toimittajat kuten Elbit Technologies, AeroVironment ja Aeryon Labs sekä harrastajatuotteita tarjoavat DJI, Parrot, SenseFly, 3D Robotics ja muut”, kommentoi ABI Researchin Dan Kara.

UAS_ohjaus_1”Kehityksen seurauksena molemmat sUAS-laitteiden valmistajat ovat lähteneet aggressiivisesti kohti kaupallisen sektorin markkinoita yrityskaupoin, investoinnein, kehitystyön ja yhteistyön avulla”.

ABI Research tarjoaa syväluotaavia analyysejä ja ennusteita maailmaa yhdistävistä trendeistä ja kehittyvistä teknologioista. Vuonna 1990 perustettu tutkimusyhtiö toimii Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa avustaen tuhansia päätöksentekijöitä lähes sadassa tutkimus- neuvontapalvelussa.

 Lue myös: