Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut siirtyy toukokuulle 2021

Matka20_TAPPohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut siirtyy toukokuulle 2021. Messujärjestäjä pyrkiin näin mahdollistamaan kansainvälisen tapahtuman toteutuksen ja tarjotamaan matkailualalle mahdollisuuden kohdata asiakkaita. Matkamessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 19.-23.5.2021.

Tammikuulle suunniteltu Matkamessut on päätetty siirtää tammikuulta uuteen ajankohtaan, joka on 19.-23.5.2021. Messukeskus teki siirtopäätöksen yhdessä toimeksiantajansa Suomen Matkailualan liitto ry SMALin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Koronaviruspandemian seurauksena kulunut vuosi on ollut matkailualalle haasteellinen niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Globaali pandemiatilanne ja matkustusrajoitukset ovat vaikuttaneet matkasuunnitelmiin ja siten alan yrityksiin ja toimijoihin.

Messukeskus”Matkamessut on kansainvälisesti merkittävä tapahtuma, ja uusi ajankohta toukokuussa mahdollistaa sen, että kansainväliset kohteet ja ostajat pääsevät mahdollisimman varmasti paikalle. Viime tammikuussa Matkamessuilla oli mukana 90 maata, mikä osaltaan luo tapahtuman kansainvälisen ja inspiroivan tunnelman. Kyseessä on lisäksi matkailualalle suuri kaupallinen tapahtuma, ja on tärkeää, että kansainväliset ostajat pääsevät tutustumaan Suomen matkailutarjontaan”, Matkamessujen myyntiryhmäpäällikkö Anna Suominen kertoo.

 Matkailutoimialalle kulunut vuosi on ollut haastava, mutta ensi vuoden uskotaan olevan parempi.

”Toimiala on ollut ahdingossa viime kuukaudet, mutta uskomme että toukokuussa pahin tilanne tartuntamäärien ja matkustusrajoitusten suhteen on jo selätetty. Uskomme, että tammikuu tulee toimialalle liian aikaisin, ja on tärkeää antaa alan yrityksille toipumisaikaa rankan vuoden jälkeen. Tänä kesänä kiinnostus kotimaanmatkailua kohtaan on ollut kasvussa, ja tämä näkyy varmasti myös ensi kesänä. Matkamessujen siirto toukokuulle aloittaa hienosti matkailun kesäkauden, ja uusi ajankohta mahdollistaa myös erilaisten ulkomaankohteiden esittelyn uudelle yleisölle”, SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti toteaa.

  Matkamessujen näytteilleasettajien osallistumiset siirtyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan. Toukokuulle siirtyvien Matkamessujen partnerimaa on Kreikka ja sekä verkossa että paikan päällä esillä olevissa sisällöissä korostuu lisäksi muun muassa vastuullinen matkailu.