Qatar Airways vastaanotti ensimmäisen A380-koneensa

Qatar_A380_del_1Qatar Airways on vastaanottanut ensimmäisen jättimäisen Airbus A380-koneensa. Se on ensimmäinen kaikkiaan kymmenen koneen laivastosta, joka liittyy yhden maailman nopeimmin kasvavan lentoyhtiön laivastoon.

Uuden koneen myötä Qatar Airways voi laajenta operaatioitaan entisestään. A380 tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kapasiteettia, kantamaa ja polttoainetehokkuutta. Se mahdollistaa matkustajien kuljettamisen entistä pidemmälle ja korkealla standardilla. Konetyyppi onkin jo pitkään ollut matkustajien suosiossa.

Qatar_A380_del_2Qatar Airwaysin kone on varustettu 517 matkustajaistuimella, jotka on jaoteltu kolmeen eri luokkaan. Ensimmäisen luokan kahdeksan istuinta ovat koko alan leveimmät ja ne sijaitsevat koneen yläkannella yhdessä 48 liikemiesluokan istuimen kanssa. Yläkansi on varustettu myös lounge-tiloilla. Alakannella on 461 turistiluokan istuinta.

Koneen toimitukset viivästyivät Qatar Airwaysin ollessa tyytymätön se sisustuksen asentamiseen. Lentoposti.fi:n tietojen mukaan monikuvioinen seinä ei istunut riittävän tarkasti muutenkin liikkuvien paneeleinen saumakohtissa.

"Dohan asema lentoliikenteen solmukohtana vahvistuu paikallisesti ja maailmanlaajuisti kasvavan laivastomme ja A380-koneen esittelyn myötä. Arvioimme tarjontaamme matkustajille jatkuvasti, jotta tarjontamme on luokan parasta. A380-koneet avaavat uuden kappaleen erityispalvelussa, jota tarjotaan matkustajille Qatar Airwaysillä", iloitsi Qatar Airwaysin toimitusjohtaja Akbar Al Baker.

Qatar Airways on maailman kahdestoista A380-operaattori. Yhtiö aloittaa lennot uudella koneellaan suositulla reitillä Dohasta Lontoon Heathrowlle. Seuraava A380 reitti tulee olemaan Dohasta Pariisiin de Gaulleen.