Ryanair peruu kesäkauden 2020 lennot Lappeenrannasta Ateenaan - syynä konepula

Ryanair Boeing 737Ryanair peruu vuoden 2020 kesäkaudelta kaikki lentonsa Lappeenrannan lentoasemalta Ateenaan. Peruutuksen syyksi kerrotaan Boeingin konetoimituksien myöhästymiset. Muiden Lappeenrannan reittiyhteyksien kerrotaan jatkuvan normaalisti.
Lappeenrannan lentoasema vahvistaa, että Ryanair peruu Lappeenranta-Ateena -lennot kokonaan tulevalta kesäkaudelta. Peruutuksen syynä on konepula, joka johtuu Boeingin konetoimitusten myöhästymisistä. Amerikkalaisvalmistajan Boeing 737 MAX -koneet ovat edelleen lentokiellossa ja uusia koneita ei siten toimiteta asiakkaille.

Ryanairin kerrotaan olevan suoraan yhteydessä Ateenan lentoja varanneisiin matkustajiin. Ryanair on lentänyt kesäkausin Lappeenrannasta Ateenan kerran viikossa. Retti avattiin toukokuussa 2018.

Vaikka Ateenan lennot on peruttu kertoo Lappeenrannan lentoasema, että ympärivuotiset lennot Berliiniin, Bergamoon ja Budapestiin jatkuvat normaalisti. Maaliskuun 2020 lopussa Laudamotion GmbH aloittaa lennot Wienin ja Lappeenrannan välillä kahdesti viikossa.

Vaikka yksi reitti peruuntui kokonaan odottaa Lappeenrannan lentoasema matkustajamäärän  jatkavan kasvuaan myös vuonna 2020.

Lue myös: