SAS palauttaa lentoyhteyden Kiinaan - avausreitti Kööpenhamina - Shanghai

SAS_A350_flightSAS palauttaa lentoyhteyden Skandinaviasta Kiinaan 29. syyskuuta alkaen. Kiinan viranomaiset ovat hyväksyneet SAS:n verkostosta Kööpenhamina-Shanghai yhteyden avaamisen.

SAS keskeytti suorat lennot Kiinaan 31. tammikuuta 2020. Nyt Kiinan viranomaiset ovat hyväksyneet yhden viikkovuoron, jonka SAS operoi Kööpenhaminan ja Shanghain välillä 29. syyskuuta 2020 alkaen. Lennot Shanghaihin lennetään uusilla Airbus A350-900 -koneilla.

Kyseessä on tärkeä yhteys SAS:lle, sillä se pääsee näin palaamaan takaisin kaukolentomarkkinoille Kiinassa ja ottamaan osansa rahtimarkkinoista. Niitä on Pohjolasta hallinnut osin Finnair, joka lentää Helsinki-Vantaalta Shanghaihin ja Nanjingiin.

Lokakuun lopussa SAS pyrkii avaamaan myös lennot Pekingiin, jos tarvittavat luvat saadaan kiinalaisviranomaisilta.

SAS:n reittiverkostossa on parhaillaan 75 kohdetta ja yhtiö lentää päivittäin jopa 380 lentoa. Markkinoiden kehittymistä seurataan viikkotasolla ja liikennettä ollaan valmiina lisäämään heti, kun matkustusrajoitukset helpottavat ja kysyntä kasvaa.

Koska edelleen on olemassa merkittävä epävarmuutta matkustusrajoituksista tarjoaa SAS mahdollisuuden lentojen muuttamisen aina 16 vuorokautta ennen lähtöpäivää kaikilla kansainvälisillä lennoilla 15. tammikuuta 2021 saakka.