Savonlinnassa vuonna 2019 vaurioitunut RAF-Avian Saab 340 -matkustajakone huutokaupataan

YL-RAF_130720Savonlinnan lentoaseman kiitotieltä 7. tammikuuta 2019 ulos suistunut RAF-Avia Airlinesin Saab 340B -potkuriturbiinikone myydään huutokaupalla. Matkustajakone vaurioitui lento-onnettomuudessa merkittävästi ja nyt se on asetettu huutokaupattavaksi ilman moottoreita, potkureita tai avioniikkaa. Lentokone on edelleen Savonlinnan lentoasemalla.

Maavoima Oy huutokauppaa RAF-Avia Airlinesin Helsinki-Savonlinna -reitillä käyttämää Saab 340B -matkustajakonetta (GE CT7 -

kahvilaksi, ravintolaksi, kaupaksi, majoituskäyttöön tai vaikka museokäyttöön. Itse kone on myyjän mukaan edelleen palautettavissa lentokelpoiseksi, mutta ei usko sen olevan nykyisessä markkinatilanteessa taloudellisesti kannattavaa.

Myynnin kohteena oleva Saab 340 on valmistettu Saabin Linköpingin tehtaalla ja ensilento on lennetty 15. tammikuuta 1991. Nyt reilun 31 vuoden ikäisen koneen ensimmäinen käyttäjä oli Crossair, jonka jälkeen sillä ovat lentäneet Carpatair ja South Airlines sekä viimeisenä RAF-Avia Airlines. Koneella on lennetty 36539 lentoa ja niillä on kertynyt kaikkiaan 38332 lentotuntia.

Matkustajalentokone SAAB 340B, Savonlinna