SriLankan Airlines liittyy Oneworldiin

SriLankan_A340_1SriLankan Airlinesista tulee Oneworld-allianssin täysjäsen 1. toukokuuta 2014, jonka jälkeen yhtiö tarjoa asiakkailleen kaikki allianssin etuudet. SriLankan Airlines on samalla ensimmäinen Intian nieminaalta mihinkään maailmanlaajuiseen allianssiin liittynyt lentoyhtiö.

Sri Lankan kansallinen lentoyhtiö sai luvan allianssiin liittymisestä Cathay Pacific Airwaysin valmisteluiden ja sponsoroinnin myötä. Oneworld-allianssi  on laajentunut kovasti viimeiaikoina. Mmaaliskuun 2014 lopussa allianssiin liittyvät myös TAM Airlines ja US Airways, joka muodostaa yhdessä American Airlinesin kanssa maailman suurimman lentoyhtiön.

"Oneworld-allianssi on tyytyväinen voidessaan ilmoittaa jälleen yhden korkealaatuisen lentoyhtiön liittyvän sen verkostoon, tarjoamaan palveluita yhdellä maailman nopeimmin lentomatkustuksen kysyntää kasvattavilla alueilla",sanoi Oneworldin toimitusjohtaja Bruce Ashby.

"Maailman lentoyhtiöiden toiminta keskittyy yhä enemmän alliansseihin ja liittyminen Oneworldiin on iso kehitysaskel SriLankan Airlinesille. Liittyminen auttaa SriLankania saavuttamaan paremman aseman ilmailun maailmankartalla ja mahdollistaa entistä parempien yhteyksien tarjoamisen maallemme, joka on erittäin riippuvainen turismista",sanoi SriLankan Airlinesin hallituksen puheenjohtaja Nishantha Wickremasinghe.

Yhtiön liittyminen allianssii laajentaa verkostoa kahdella kohteella, jotka ovat Sri Lankan Hambantota (MRIA) ja Intian Tiruchirapalli (VOTR). SriLankanilla on jo codesharesopimukset S7 Airlinesin ja Malaysia Airlinesin kanssa. Keskustelut muidenkin allianssiyhtiöiden kanssa ovat käynnissä.

Toukokuun alusta lähtien 100 000 SriLankan Airlinesin FlySmiles -kanta-asiakasohjelman jäsentä saavat laajennetut allianssi etuudet käyttöönsä. FlySmile platina- ja kultakorttilaiset saavat käyttöönsä mm. noin 600 loungetilaa allianssin maailmanlaajuisessa verkostossa. Oneworld-allianssian kanta-asiakas ohjelmallla on jo noin 150 miljoonaa jäsentä.

SriLankan Airlines kuljetti vuonna 2013 noin 4,7 miljoonaa matkustajaa Colombon ja 32 eri kohteen välillä, jotka sijaitsevat 20 eri maassa. Käytössään yhtiöllä on kaikkiaan 21 koneen laivasto, joka sisältää mm. seitsemän A320-, viisi A330-200- ja kuusi A340-300-konetta.

Oneworld-allianssi on yksi maailman johtavista lentoyhtöiden yhteenliittymistä ja se tarjoaa yhteyksiä yli tuhannelle lentokentälle 150 maassa. Allianssi kuljettaa vuosittain noin 490 miljoonaa matkustajaa lähes 3500 lentokoneen laivastolla. Päivittäin matkustajille on tarjolla yli 14 000 lähtöä. Finnair liittyi oneworldiin vuonna 1999.

Lue myös: