Suomen Ilmailuliitto uudisti nettisivunsa - vaihtoi samalla osoitetta

ilmailuliitto_netti_0417Suomen Ilmailuliitto on uudistanut nettisivunsa. Viime vuosina SIL:n materiaalit ovat löytyneet osoitteesta ilmailu.fi, joka alunperin oli ollut Ilmailu-lehden käytössä. Nyt uudet sivut palvelevat jälleen perinteisessä ilmailuliitto.fi -domainissa. Sisältö on pitkälti tuttua, mutta selkeyttä muutos kieltämättä tuo. Sivut vaikuttaisivat myös skaalautuvan mobiililaitteiden eri näyttökokoihin.

Ilmailuliitto sai ensimmäiset omat nettisivunsa joulukuussa 1996. Silloin ne perustettiin osoiteeseen www.ilmailuliitto.fi (kuvakaappaus alla). Ilmailulehti puolestaan sai omat sivunsa www.ilmailu.fi. Domainit varattiin ja sivut rakennettiin liiton toimiston omana työnä.

ilmailuliitto_netti_1996Kuluneiden parinkymmenen vuoden aikana SIL:n sivut ovat uudistuneet useita kertoja. Joitakin vuosia sitten liiton materiaalit yhdistettiin Ilmailu-lehden osoitteen ilmailu.fi alle.

Ilmailuliitto.fi -sivusto jäi kuitenkin nettiin passiivisena, mutta silti se oli esimerkiksi Googlessa ensimmäinen osuma. Paikalle eksynyt kyllä ohjattiin toimivalle sivustolle, mutta käytäntö saattoi aiheuttaa hämmennystä.

Nyt tilanne on selkiintynyt merkittävästi kun liitto 19. huhtikuuta palasi "nettikotiinsa" www.ilmailuliitto.fi-osoitteeseen. Lehti puolestaan jatkaa omilla sivuillaan.

Uudella etusivulla lentää Suomen Ilmailuliiton 75-vuotisjuhlien kunniaksi 1994 hankittu OH-SIL-kuumailmapallo. Sivusto on nykytrendin mukaisesti rakennettu niin, että kaikki osiot löytyvät alaspäin vierittämällä. Tarkastelu onnistuu paremmin myös mobiililaitteilla, joilla jatkuvasti kasvava osa netinkäytöstä nykyisin tapahtuu. T.T.

Suomen Ilmailuliitto: www.ilmailuliitto.fi