Suomi päättää maahantulon tiukentuvista terveysturvallisuustoimista 16.12.

korona_kaytava_2Valtioneuvoston on tarkoitus päättää torstaina 16. joulukuuta uusista maahantulon rajoituksista. Sen perusteella ns. kolmansista maista saapuvilta täyden rokotussarjan saaneilta matkustajilta aletaan vaatia negatiivinen koronatestitulos 21. joulukuuta alkaen. Suomi siis tiukentaa terveysturvallisuustoimia ja voimassa olevia ulkorajoja koskevia rajoituksia jatketaan 16. tammikuuta 2022 asti.

Tällä hetkellä voimassa olevan päätöksen mukaan Suomeen voi ilman välttämätöntä syytä saapua hyväksytyllä täydellä rokotussarjalla. Torstaina 16. joulukuuta tehtävän uuden päätöksen mukaan EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilta täyden rokotussarjan saaneilta matkustajilta vaadittaisiin jatkossa myös alle 48 tuntia vanha negatiivinen covid-19-testitulos rokotustodistuksen lisäksi.

Kyseinen vaatimus tulisi voimaan 21. joulukuuta 2021 alkaen.

Sisäministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö tiedottavat tarkemmista yksityiskohdista päätöksenteon jälkeen.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Aluehallintovirastot ohjeistavat kuntia terveysturvallisuustoimiin. Kunnat vastaavat terveysturvatoimista rajanylityspaikoilla, satamissa ja lentokentillä. Ulkorajoilla Rajavartiolaitos tarkastaa testitodistuksen terveysviranomaisten kanssa sovittavalla tavalla.