SZD-51 Junior -purjekoneen lentäjä menehtyi turmassa Piikajärvellä

junior_szdPurjekoneen ohjaaja menehtyi Kokemäellä Piikajärven lentokeskuksessa perjantaina 11. heinäkuuta kello 14.15 sattuneessa onnettomuudessa. Sen tapahtuessa Junior-konetta hinattiin moottorikoneella. Hinattavan purjekoneen ollessa noin 10 metrin korkeudessa se putosi toistaiseksi tuntemattomasta syystä kiitotielle.

Silminnäkijän mukaan kesken hinauksen purjekone lähti jyrkähköön nousuun. Lentäjä korjasi nousukulmaa alaspäin, jolloin kone osui kenttään, nousi jälleen ja syöksyi lopulta kenttään noin 45 asteen kulmassa.

Purjekoneen ohjaaja loukkaantui vakavasti ja menehtyi pian onnettomuuden jälkeen. Maahan pudonnut purjekone oli puolalaisvalmisteinen PZL Bielsko SZD-51 Junior. Hinauskone laskeutui kentälle onnistuneesti.

Menehtynyt purjekoneen ohjaaja oli Turussa asunut nuori mies. Piikajärven lentokeskus Kokemäellä on ilmailuharrastajien käytössä.

Onnettomuustutkintaa suorittaa Lounais-Suomen poliisilaitos yhdessä Onnettomuustutkintakeskuksen kanssa.

SZD-51 Junior on yksipaikkainen harjoituskone. Tyypillisesti lupakirjan saaneet lentäjät siirtyvät siihen kaksipaikkaiskoulutuksen jälkeen. Koneella lentävät toki myös kokeneemmat pilotit.