Timo Kousa Finnair Travel Retail Oy:n toimitusjohtajaksi

Timo Kousa, restonomi, on nimitetty Finnair Travel Retail Oy:n toimitusjohtajaksi 12.9.2012 alkaen. Kousa on viimeksi toiminut perustamansa pohjoismaisen Travel Retail yrityksen Five Eyes Beverage Group Ab:n johdossa. Hänellä on 20 vuoden kokemus johtotehtävissä eri alkoholiteollisuuden yrityksissä Itä-, Keski- ja Pohjois-Euroopassa sekä pohjoismaisten travel retail -operaattorien palveuksessa.

Travel  Retailin liiketoiminnasta aikaisemmin vastannut johtaja Magnus Hannukainen on jäänyt pois yhtiön palveluksesta omasta pyynnöstään.

“On hienoa päästä kehittämään Finnairin jo varsin monipuolista travel retail -toimintaa ja olla mukana rakentamassa Finnarin tulevaisuutta erittäin ammattitaitoisen henkilöstön kanssa. Näen Finnairin Travel Retailissä paljon mahdollisuuksia, ja teemme Travel Retailissä kaikkemme Finnairin vision toteuttamisen eteen”, sanoo Timo Kousa.

Finnair Travel Retail Oy on Finnairin kokonaan omistama tytäryhtiö, joka vastaa Finnairin tax free -myynnistä lentokentillä ja lentokoneissa sekä huolehtii Finnairin ja muiden asiakasyhtiöiden ruoka- ja juomamyynnistä lennolla. Yhtiö työllistää noin 100 henkilöä.