Turun lentoaseman öljyvahingon puhdistustyöt etenevät

turku_terminaali2_2Työt öljyvahingon puhdistamiseksi Turun lentoaseman T2-terminaalilla ovat jatkuneet yhteistyössä Finavian ja viranomaisten kanssa. Tutkimukset ovat keskittyneet vuotokohdan lattian alaiseen maaperään ja lähiympäristöön. Terminaalin alta otetuista näytteistä löydettiin jäämiä öljystä. T2 on suljettu toistaiseksi.

Selvitykset öljyisen maan poistamiseksi on käynnistetty ja se pyritään poistamaan mahdollisimman pian. Rakennuksen ulkopuolelta öljyinen maa on saatu poistettua (kuva alla).

Terminaalin läheisissä laskuojissa on havaittavissa enää vähäisiä öljyjäämiä. Niistä ei ole merkittävää haittaa ympäristölle tai asukkaille. Pinta- ja pohjaveden tarkkailua jatketaan terminaalirakennuksen ympäristössä ja lähialueella.

Finavia on käynnistänyt kaikilla lentoasemillaan tarkastelun ja tarkentanut toimintaohjeita vastaavien vahinkojen ehkäisemiseksi.

turku_terminaali2_1Turun lentoasemalla havaittiin 24. syyskuuta öljyvahinko. Lentoaseman 2-terminaalin eli ns. halpalentoterminaalin huoltorakennuksen säiliöstä oli vuotanut maaperään arviolta 14 000 litraa kevyttä polttoöljyä inhimillisestä erehdyksestä johtuen.

Vahinkopaikka sijaitsee pohjavesimuodostuman reuna-alueella, hyvin vettä läpäisevän pohjaveden muodostumisalueen ulkopuolella, jossa kallionpinta nousee lähelle maanpintaa eikä pohjavettä ole todettu.

Lue myös: