Ultrakevyt Ikarus C42 -lentokone turmassa Laajasalossa - kaksi loukkaantui

ikarus_helsinki_pelastuslaitos_0517(Päivittynyt 19.30) Ultrakevyt Ikarus C42 S -lentokone on vaurioitunut Helsingin Laajasalossa tiistaina. Ilmeisesti kone oli yrittämässä hätälaskua Tullisaaren puistoon. Kaksi henkilöä loukkaantui lievästi. Onnettomuus sattui kello 16.30 aikaan.

Koneessa oli kaksi keski-ikäistä mieshenkilöä, jotka loukkaantuivat lievästi pakkolaskussa. Pienkone vaurioitui kaatuessaan laskun yhteydessä kyljelleen.

Helsingin pelastuslaitos sai hälytyksen klo 16.54 ja kohteeseen lähetettiin päivystävä palomestari ja kolme pelastusyksikköä. Lisäksi kohteeseen hälytettiin lääkäriyksikkö, lääkinnän kenttäjohtaja sekä kaksi ensihoitoyksikköä.

Tilanteen alkuvaiheessa hälytykseen liitettiin myös meripelastuksen yksiköitä, mutta tapahtumapaikan varmistuttua maa-alueelle, pelastustoimenjohtaja peruutti niiden tulon.

Toinen potilaista jouduttiin irroittamaan Ikaruksen hylystä pelastuslaitoksen toimesta hydraulisilla työkaluilla. Molemmille potilaille anettiin paikan päällä ensihoitoa ja heidät kuljetettiin sairaalaan jatkohoitoon. Pelastuslaitos teki hylyn vaarattomaksi ja poliisi eristi alueen.

Onnettomustutkintakeskus on tekemässä alustavaa tutkintaa tapauksesta ja päättää sitten mahdollisista jatkotutkimuksista. Poliisi suorittaa oman tutkintansa onnettomuudesta.

Ikarus oli matkalla Helsinki-Malmin lentopaikalle onnettomuuden tapahtuessa. Saksalaisen Comco Ikarus GmbH:n valmistama C42 on yleisin ultrakevyt Suomessa. T.T.

Uutinen päivittynyt: lisätty Pelastuslaitoksen tiedotteen tietoja, kuva ja tieto konetyypistä.