Utin kopterit harjoittelevat taajamissa 4.-5. helmikuuta - toimintaa luvassa myös yöaikaan

utjr_harjoitus_1_puolustusvoimatUtin jääkärirykmentin helikopterimiehistöt harjoittelevat 4. - 5. helmikuuta Lahdessa, Kotkassa, Kuusankoskella, Valkealassa, Iitissä ja Inkeroisissa. Lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa myös ilta- ja yöaikaan.

Harjoituksen tavoitteena on harjaannuttaa helikopterimiehistöjä suorittamaan lentotehtäviä taajama-alueella, vaihtelevissa toimintaympäristöissä. Osa kohteista sijoittuu paikkakuntien keskusta-alueille.

"Joudumme harjoittelemaan vaativia helikopterioperaatioita kaupunki- ja taajama-alueilla, koska meidän on kyettävä toimimaan tällaisessakin toimintaympäristössä virka-apu- tai sotilaallisen maanpuolustuksen tehtävissä", sanoo Utin jääkärirykmentin esikuntapäällikkö Jussi Kosonen.

"Tiedostamme sen, että lentotoiminnasta aiheutuu valitettavaa meluhaittaa ympäristöön myös ilta- ja yöaikaan, mutta vastaava harjoittelu ei ole mahdollista ainoastaan Puolustusvoimien alueilla".

Lentotoimintaa harjoitellaan tiistain ja keskiviikon aikana sekä valoisalla että pimeällä. Lennot päättyvät puoleen yöhön mennessä.

Palautetta harjoituksesta voi antaa puhelimitse tai Utin jääkärirykmentin verkkosivuilta löytyvän sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta.

Lue myös: