Vastavalmistuneiden lentäjien työllistyminen huolestuttaa lentäjäliittoa

A320_wingtip_1Suomen Lentäjäliitto – FPA on huolissaan vastavalmistuneiden lentäjien työllistymismahdollisuuksista. Koulutusmäärät ja kotimaisten lentoyhtiöiden rekrytointitarve eivät ole enää viime vuosina kohdanneet. Uhkana on, että vastavalmistuneet lentäjät eivät saa koulutustaan vastaavaa työtä.

Lentäjäliitto yrittää omalta osaltaan auttaa koulutuksesta valmistuvia lentäjiä ja työllistäviä yrityksiä kohtaamaan toisensa järjestämällä ensimmäisen työllisyysseminaarin joulukuussa 2013.

FPA_seminaari_1Lentäjien työllisyysseminaarissa Finnairin, Flybe Finlandin, Blue1:n ja Airfix Aviationin edustajat kertovat yhtiöidensä rekrytointiprosesseista ja lähivuosien lentäjätarpeesta.

Seminaari järjestetään Vantaalla Suomen Ilmailumuseon  auditoriossa torstaina 12. joulukuuta 2013 kello 16.00 - 19.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy kaikilla työtä nyt tai tulevaisuudessa etsiville lentäjille tai lentäjän koulutuksesta haaveileville.

FPA_logo_1Suomen lentäjäliitto FPA on kaikkia suomalaisia liikennelentäjäyhdistyksiä kokoava kattojärjestö, joka on perustettu vuonna 2004. Sen piiriin kuuluu yli 1000 liikenne- ja helikopterilentäjää seitsemästä eri yhdistyksestä.

FPA:n jäsenyhdistykset ovat Suomen Liikennelentäjäliitto (SLL) – Finnairin lentäjien yhdistys, Blue1 Pilots´ Association (B1PA) – Blue1:n lentäjien yhdistys, Finncomm Airlines Pilots Association (FAPA) – Flybe Finlandin lentäjien yhdistys, Suomen Liikennelentäjät (SL) – Jetfliten lentäjien yhdistys, Suomen HEMS-lentäjäyhdistys (FEMSPA), Airfix Aviationin lentäjien yhdistys ja Suomen ilmailuopiston oppilasyhdistys ry.