Viiden maakuntakentän lentoliikenne jatkuu valtion tukemana odotetusti 14. elokuuta 2022 asti

IMG_20210105_124541Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kilpailutti alkuvuonna 2021 säännölliset reittilennot Helsingistä viiteen maakuntakeskukseen: Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemi-Tornioon ja Kokkola-Pietarsaareen. Nyt Traficom on täydentänyt sopimuksiaan lentoyhtiöiden kanssa, jotta maakuntien tuettu lentoliikenne voi jatkua 14.8.2022 asti. Jatko edellyttää vielä lisätalousarvioesityksen hyväksymistä.

Traficom kilpailutti säännölliset reittilennot Helsingistä Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemi-Tornion ja Kokkola-Pietarsaaren lentokentille alkuvuodesta, ja lentoliikenne alkoi toukokuussa.

Budjettiriihen tiedotustilaisuudessa syyskuussa 2021 hallitus ilmoitti tukevansa maakuntalentojen ostoliikennettä myös vuonna 2022. Traficom on nyt täydentänyt sopimuksiaan lentoyhtiöiden kanssa, jotta lentoliikenne maakuntiin voi jatkua valtion tukemana 14. elokuuta 2022 asti.

"Lennot toteutetaan sopimuksessa olevan option avulla, joten kyseessä on nykyisen sopimuskauden pidennys. Samat lentoyhtiöt jatkavat liikennöintiä, ja aikataulut pysyvät pääosin samoina. Aikatauluihin on tehty pieniä muutoksia ja alueiden tärkeimpien tapahtumien ympärille on hankittu muutamia lisälentoja", kertoo johtaja Pipsa Eklund.

Lentojen jatkumisen toteutuminen vaatii sen, että valtion neljännessä lisätalousarvioesityksessä esitetty 13,8 miljoonan euron rahoitus myönnetään.

 Liikennöivinä lentoyhtiöinä jatkavat:

Joensuu - Helsinki-Vantaa - Amapola Flyg AB

Jyväskylä - Helsinki-Vantaa - NyxAir OÜ

Kajaani - Helsinki-Vantaa - DAT A/S (DAT LT)

Kemi-Tornio - Kokkola-Pietarsaari - Helsinki-Vantaa - NyxAir OÜ

Tavoitteena on, että tuetun kauden jälkeen lentoliikenne alueille jatkuu markkinaehtoisesti.

Lue myös: