Vuodesta 2010 Saabia luotsannut Håkan Buskhe jättää yhtiön alkuvuodesta 2020

SAAB_HBPuolustusteollisuusvalmistaja Saabin toimitusjohtaja Håkan Buskhe on ilmoittanut yhtiön hallitukselle jättävän tehtävänsä viimeistään helmikuussa 2020. Buskhen sopimuksessa on ollut puolen vuoden ilmoitusaika irtisanoutumisen osalta. Saab aloittaa uuden toimitusjohtajan rekryprosessin.

"Vahvalla sitoutumisellaan ja usealla strategisella päätöksellä, Håkan Buskhe on rakentanut vahvan pohjan Saabille positiiviseen jatkoon", kommentoi Saabin hallituksen puheenjohtaja Marcus Wallenberg.

Marcus_Wallenberg_vaakaHåkan Buskhe aloitti Saabin toimitusjohtajana syyskuussa 2010.

Hänen kaudellaan Saab on tuonut ilmailupuolelta markkinoille etälennonjohtojärjestelmän, kehittänyt uuden sukupolven Gripen 39 E -hävittäjää, kehittänyt uuden GlobalEye-monitoimivalvontakoneen sekä voittanut yhdessä Boeingin kanssa kisan Yhdysvaltain Ilmavoimien uudesta suihkuharjoitushävittäjästä uudella puhtaalta pöydältä suunnitellulla T-X -koneella.

Yksi mielenkiintoisista hankkeista, johon Saab liittyy on Ruotsin ja Ison-Britannian välinen ilmapuolustusyhteistyö. Siinä mm. laaditaan hankintasuunnitelma, jossa tunnistetaan Gripenin ja Eurofighterin tekniikoiden sopivuus tulevaisuuden FCAS (Future Combat Air System) -järjestelmään. Lisäksi yhdessä tehdäänä tutkimus- ja teknologiayhteistyötä, jossa tunnistetaan varhaiset mahdollisuudet lisätä kehittyneitä teknologioita Gripeniin ja Eurofighteriin.

Suomen osalta Saabin odotetaan saavan sopimuksen ainakin Merivoimien Laivue2020-hankkeessa koskien Pohjanmaa-luokan korvetin taistelujärjestelmähankintaa. Ruotsalaisvalmistaja on mukana myös Ilmavoimien HX-hävittäjähankinnassa.

Håkan_Bushke_vaakaBuskhen kaudella Saab on laajentunut myös kansainvälisesti ja solminut puolustusteollisuusalalla uusia yhteistyösopimuksia johtavien toimijoiden kanssa. Toimintaa on laajennettu myös Suomessa mm. Tampereen teknologiakeskuksella ja Aalto yliopisto -yhteistyöllä.

"Saab on kasvanut uudelle tasolla ja on vahvan kansainvälinen puolustus- ja turvateollisuusvalmistaja. Asema on saavutettu strategisen yhteistyön kautta, maailmanlaajuisella läsnäololla ja jatkuvalla investoinnille tuotevalikoimaan", kommentoi Saabin toimitusjohtaja Håkan Buskhe.

Saabin jättävä Buskhe on nyt hän 55-vuotias. Hän aikoo ottaa vastaan toisen suuren haasteen urallaan. Buskhe jättää Saabin helmikuuhun 2020 mennessä. Tarkka päivä selviää rekrytointiprosessin aikana, jonka Saabin hallitus nyt käynnistää.

"Jatkan täysin keskittyen Saabiin ja varmistan sujuvan siirtymisen seuraajalleni", päätti Buskhe.

 Lue myös: