WestJet-lentoyhtiön jouluvideo keräsi viikossa hämmästyttävät 26 miljoonaa katsomiskertaa

westjet_christmas_3_youtubeKanadalainen WestJet-halpalentoyhtiö julkaisi 8.12. joulumieltä henkivän markkinointivideon. Se osui sosiaalisessa mediassa johonkin otolliseen, sillä nyt viikon jälkeen sitä on YouTubessa katsottu 26 000 000 kertaa. Tällaisia lukuja keräävät yleensä suurten tähtien musiikkivideot.

westjet_christmas_2_youtubeWestJet Christmas Miracle -videossa koneeseen nousua odottavat matkustajat saavat kertoa virtuaalijoulupukille lahjatoiveensa. Kun he saapuvat määränpäähänsä, lahjat tulevat oikeasti matkatavarahihnalle. Lentoposti.fi -blogi kertoi videosta 12. joulukuuta sen alettua levitä somessa (linkki alla).

WestJetille video tuotti m studio -yhtiö. Kahdella lentoasemalla yhteensä 250 Calgaryyn matkalla ollutta matkustajaa sai kertoa lahjatoiveensa. Vapaaehtoiset 175 WestJetin työntekijää ostivat ja paketoivat ne heille lennon aikana.

westjet_christmas_6_youtubeVideo on kerännyt hittejä niin paljon, että se nousi jopa suomalaisen YouTuben etusivulle (ruutukaappaus vasemmalla). Ja se tarkoittaa jälleen lisää katsomiskertoja ja jakoja sosiaalisessa mediassa.

Yhtiön mukaan tuotantokulut olivat kohtuulliset, joten markkinointinäkyvyyttä on saatu todella edullisesti. Vaikuttaakin siltä, että WestJet sai videon myötä melkoisen joululahjan. Ja onhan videokin mainio.

Siitä on julkaistu myös ns. Bloopers-versio, jossa on mm. pieleen menneitä otoksia. Autoa halunneen matkustajan toivetta ei taidettu toteuttaa, mutta mitä ilmeisimmin timanttisormusta pyytänyt nainen sai sen. Video on katsottavissa alla.

 Alkuperäinen WestJet Christmas Miracle -video:

Lue myös:

WestJetin nettivideo luo lämmintä tunnelmaa - ja kerää somessa miljoonia hittejä