Widerøen osake-enemmistö siirtyi uudelle omistajalle

SAS_tail_1SAS on saattanut  Widerøe-kaupat päätökseen ja allekirjoitetun sopimuksen mukaan 80 prosenttia osakkeista siirtyy Widerøe Flyveselskap AS:n investointiryhmän omistukseen. Widerøen ostaneen WF Holding AS sijoittajaryhmän osakkaat ovat Torghatten ASA, Fjord1 AS ja Nordland Fylkeskommune.

Kauppojen arvo on noin 2 miljardia ruotsin kruunua sisältäen lentokonekaupat. Arviolta noin puolet kauppahinnasta vahvistaa SAS:n käteisvarantoja.

Osana kauppoja SAS myi seitsemän Dash Q400-konetta Widerøelle, jotka ovat olleet yhtiön käytössä SAS:lta vuokrattuina. Myös koneista jäljellä olevat lainat on siirretty Widerøelle.

Lisäksi kauppa alentaa aiemmin ilmoitettuja negatiivisia vaikutuksia SAS:n
omaan pääoman eläkkeitä koskien noin miljardilla kruunulla.

SAS on varannut 300 miljoonaa ruotsin kruunua Widerøe-kauppojen takia kuluvan tilikauden toisella neljänneksellä. Kauppojen talousvaikutukset raportoidaan tilikauden viimeisellä neljänneksellä.

SAS luopuu jäljellä olevista Widerøen osakkeistaan vuoden 2016 aikana.

Wiederøe operoi yli 400 päivittäistä lentoa 1400 henkilön voimin ja vuosittain se kuljettaa noin 2 miljoonaa matkustaja.  Yhtiö operoi Bombardier Dash-8 -potkuriturbiinikalustolla (DHC-8) yli 40 kohteeseen Norjassa ja kuuteen kohteeseen ulkomailla. Wiederøe on ollut osa SAS ryhmää vuodesta 2002 alkaen.

ERA on valinnut kannattavasti operoivan Wiederøen vuoden Eurooppalaiseksi lentoyhtiöksi syyskuussa 2012.