Yhdysvaltain Maavoimien ilmailujoukot harjoittelevat Utin jääkärirykmentin kanssa heinäkuussa 2022

UTJR_MD500_SOFMaavoimien täydentävä kansainvälinen harjoitus- ja koulutustoiminta käynnistyy kesäkuussa ja jatkuu aina elokuuhun saakka. Harjoituskokonaisuuksiin osallistuu heinäkuussa Utin jääkärirykmentin kanssa Yhdysvaltain Maavoimien ilmailun joukot.

Täydentävän toiminnan tavoitteena on Maavoimissa edelleen kehittää ja parantaa joukkojen ja menetelmien yhteensopivuutta sekä yhteistoimintaa. Kansallisesti syvennetään myös kykyä tukea kansainvälisiä joukkoja huollon ja logistiikan osalta.

UTJR_NH90_SOFUlkomaalaisten sotilaiden määrä Maavoimien joukko-osastoissa vaihtelee kesän aikana. Kesällä järjestetään useita pienempiä harjoitus- ja koulutustapahtumia huolto- ja lepojaksoineen.

Osana Maavoimien harjoituskokonaisuutta Utin jääkärirykmentti toteuttaa yhteistä harjoitustoimintaa Yhdysvaltojen Maavoimien ilmailun joukkojen kanssa kesän aikana. 

Yhdysvaltain Maavoimien ilmailun joukkojen kalusto ja henkilöstö tukeutuvat Suomessa Ilmavoimien Satakunnan Lennoston tukikohtaan. Lentotoiminta alkaa 19. heinäkuuta 2022. MH

Lue myös: