Zeppelin ei päässyt Jämille - vappuaatto Skavstassa

pegasos12Suomea kohti matkaava EU:n tukeman PEGASOS-tiedeprojektin Zeppelin NT -ilmalaiva (D-LZFN) ei aiotusti päässytkään tiistaina lähtemään kohti Suomea ja Jämijärveä. Syynä oli huono sää. Todennäköisimmin kovat tuulet olivat pääeste matkan viimeisen osuuden siirtymiselle. Zeppelinin ankkuroitumisajoneuvo (kuvassa oikealla) saapui jo maanantaina miehistöineen Jämin lentokentälle odottamaan ilmalaivaa. Myös osa tiedeprojektin tutkijoista on paikalla.

Zeppelin on kuitenkin edelleen Skavstan kentällä Ruotsissa ja tukevasti kiinni sinne pystytetyssä kiinteässä ankkuroituimismastossa. Projektin blogin mukaan seuraava mahdollisuus lähteä lennolle kohti Suomea olisi vapunpäivänä 1. toukokuuta.

Lähdön Skavstasta pitäisi tapahtua noin kello 9. Lentoajaksi Jämille arvioidaan kahdeksan tuntia. Reitti suuntautunee todennäköisesti Ahvenanmaan kautta länsirannikolle ja edelleen kohti Kankaanpään lähellä sijaitsevaa kenttää.

Zeppelin ankkuroituu Jämin lentopaikan kiitotielle 33 lähelle sen kynnystä. Ilmalaiva henkilökuntineen tukeutuu kenttään ja sen majoituspalveluihin lähiviikkoina tehtävien tieteellisten lentojen aikana.

 

Zeppelinin lennon liveseuranta

Projektin kotisivu