Airbus ja Sinopec kehittämään vaihtoehtoista polttoainetta Kiinassa

China Petroleum and Chemical Corporation (Sinopec), yksi Kiinan suurimmista energiayhtiöistä, ja Airbus kehittävät uusiutuvan polttoaineen tuotantoa Kiinassa. Tavoitteena on saada vaihtoehtoiset polttoaineet käyttöön säännöllisillä kaupallisilla lennoilla.

Lentokoneiden biopolttoaineista on tulossa erittääin tärkeä osa ilmalua ja energiamarkkinoita. Uudenlaiset polttoaineet auttavat ilmailua kestävän kehityksen tiellä sekä täyttämään lisääntyvän polttoainetarpeen vaatimukset.

Uuden sertifioitavan polttoaineen nimi on 1# biofuel ja sitä tuotetaan Sinopecin omalla teknologialla uudessa Hangzhoun tuotantolaitoksessa. Sinopecin tuotantolaitos on yksi harvoista tehtaista maailmaassa jotka pystyvät valmistamaan uudenlaista lentokonepolttoainetta suuressa mittakaavassa.

<--break- />
Sinopec auttaa yhteistyöyritystä saamaan paikallisista raaka-aineista valmistetulle polttoaineelle kiinalaisen lentokelposuushyväksynnän Kiinan keskushallinnolta.

Airbus tukee kehitysprosessia teknisellä osaamisella, jota sille on kertynyt aiemmista sertifiointiprosesseista Euroopan Unionin ja Yhdysvaltain standardien mukaan. Airbusilla on myös kokemusta kestävän kehityksen raaka-aineiden valinnasta.

Polttoaineen sertifioinnin lisäksi kumppanit luovat kestävän kehityksen arvoketjua vaihtoehtoisille polttoaineille Kiinassa nopeuttaakseen niin käyttöönottoa kaupallisesti. Arvoketjussa käytetään täysin kotimaisia resursseja ja jalostuskapasiteettia.

Airbus tukee jo vastaavia vaihtoehtoisten polttoaineiden arvoketjuja Australiassa, Latinalaisessa Amerikassa, Euroopassa ja Lähi-idässä.