Alajärven kaupunginvaltuusto vahvisti Menkijärven lentokentän oston

EFME_ilmasta_KRAlajärven kaupunginhallitus teki 28. elokuuta päätöksen Menkijärven lentokentän ja sitä ympäröivien maa-alueiden ostamisesta. Senaattikiinteistöt myi alueen yksityishenkilölle kesäkuussa 2017. Alajärven kaupunki päätti kuitenkin käyttää oikeuttaan ja lunastaa lentokentän itselleen.

 

Alajärven kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 17. kesäkuuta käyttää etuosto-oikeuttaan kaupattuun lentokenttäalueeseen ja lopullisesti yleisilmailukentän pelastuminen ratkaistiin kaupunginvaltuuston kokouksessa 28. elokuuta 2017.

EFME_myynti_SenaattiEtuosto-oikeutta oli mahdollista käyttää maan hankkimiseksi yhdyskuntarakentamista sekä virkistys- ja suojelutarkoituksia varten.

Lentokenttäalueen kauppahinta on 260 000 euroa. Kaupunginhallitus esitti kaupunginvaltuustolle, että vuoden 2017 talousarvioon varataan samansuuruinen lisämääräraha. Valtuusto hyväksyi ehdotuksen kokouksessaan

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan myös toivomusponsiesityksen, jonka mukaan kaupunginhallitus velvoitetaan kutsumaan lokakuuhun 2017 mennessä koolle Menkijärven lentokenttäalueen kehittämisestä kiinnostuneita yhdistyksiä ja seuroja miettimään alueen kehittämistä.

Lue myös: