Avion Expressin A320 suistui laskukiidossa kiitotien sivuun Vilnassa - kiitotie oli suljettuna kolme tuntia

AvionExpress_Vilna_FR24Avion Expressin lennon NVD8242 laskeutuminen epäonnistui Vilnassa 3. helmikuuta 2024. Airbus A320 -matkustajakone (LY-NVL) suistui laskukiidossa ulos kiitotien sivusta ja eteni jonkin matkaa kokonaan päällystämättömällä alueella kiitotien oikealla puolella. Tapauksen seurauksena kiitotie oli suljettuna noin kolmen tunnin ajan, josta aiheutui viiveitä muulle liikenteelle.

Avion Expressin Milanosta lähteneellä tilauslennolla ollut Airbus A320 -kone laskeutui Vilnaan lauantai-iltapäivällä 3. helmikuuta noin kello 14.20. Laskukiidossa lentokone suistui toistaiseksi tuntemattomasta syystä ulos kiitotieltä 19 sen oikealle puolelle. Lentäjät onnistuivat palauttamaan lentokoneen nurmialueellta mudan pöllytessä takaisin kiitotielle.

Koneessa oli 179 matkustajaa ja kuuden hengen miehistö. Kukaan ei loukkaantunut vaaratilanteessa, mutta lentokone kärsi merkittäviä vaurioita.

Vilnan lentokentän kiitotie oli tapauksen seurauksena suljettuna noin kolmen tunnin ajan. Tämä aiheutti viiveitä lentoliikenteelle.

Vilnassa vallitsi tapahtumien aikaan pilvinen, utuinen ja tihkusateinen sää. Näkyvyyttä oli noin viisi kilometriä ja pilvikorkeus oli 300 jalkaa. Tuuli kävi suunnasta 280 ja oli voimakkuudeltaan hieman reilut 10 solmua.

Liettualainen Avion Express on perustettu vuonna 2005 ja se toimii ACMI-  (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance) ja tilauslentoyhtiönä tarjoten asiakkaiden käytötön A320-koneita. Yhtiöllä on asiakkaita Euroopan lisäksi myös Afrikassa, Aasiassa sekä Etelä-Amerikassa.

Avion Express on osa Avia Solutions -konsernia ja siihen kuuluu myös vuonna 2019 perustettu Avion Express Malta. Avion Express on lentänyt wetlease operaatioita mm. Lufthansa-konserniin kuuluvalle Eurowingsille sekä airBalticille.

 

 

 

LRT.lt: Dėl nuo tako nuslydusio lėktuvo buvo uždarytas Vilniaus oro uostas, vakare skrydžiai atnaujinti