Boeing 737 MAX -koneiden maadoitukset tuovat roimat tappiot lentoyhtiöille - epävarmuus jatkuu

TUIMAXit_gndTUI-konserni raportoi merkittävästä jopa 200 miljoonan euron tulosheikennyksestä, jonka syynä on Boeing 737 MAX -koneiden maadoitukset. TUI:n lentoyhtiöillä on kaikkiaan 15 Boeing 737 MAX -konetta. Operaattorit ovat varautuneet pitämään koneet poissa liikenneohjelmasta jopa heinäkuuhun saakka. Lisäkuluja kertyy lentojen perumisista ja vuokrakoneet tuovat kuluja.

TUI:n lentoyhtiöiden laivastossa on kaikkiaan noin 150 lentokonetta. Niistä 15 on tyypiltään maadoitettuina olevia Boeing 737 MAX -koneita. Ne on sijoitettu Englantiin, Belgiaan, Hollantiin ja Ruotsiin. Määrä on 10 prosenttia yhtiön laivastosta ja neljä prosenttia koko maailman maadoitetuista MAX-koneista.

Uusien toimitusten myötä TUI:n oli määrä saada myös seitsemän koneen lisäkapasiteetti toukokuun 2019 loppuun menneessä. Konetoimitukset on siis keskeytetty ja maadoitukset jatkuvat.

B737MAX_FIA16Operaattoreiden osalta epävarmuus jatkuu edelleen. Koneet voivat olla maadoitettuna vielä kuukausia vaikka Yhdysvaltain ilmailuviranomainen FAA lähiaikoina hyväksyisikin Boeingin kehittämän järjestelmämuutoksen sekä koulutusratkaisun.

FAA:n odotetaan hyväksyvän Boeingin esittämät muutokset MAX-koneiden järjestelmiin. Tämän jälkeen edessä myös ainakin osin muiden ilmailuviranomaisten tekemät varmistukset muutoksiin.

Asennusten lisäksi oman aikansa ottaa myös lentäjien ja tekniikan edustajien koulutus näiden järjestelmämuutosten osalta. Satojen lentäjien kouluttaminen simulaattoreissa ei käy aivan hetkessä.

Epävarmuuden takia lentoyhtiöistä Air Canada on jo aiemmin ilmoitanut ottavansa koneet pois liikenneohjelmastaan heinäkuun 2019 alkuun saakka. Nyt myös ainakin TUI on ilmoittanut tehneensä toimia, joilla se varmistaa kapasiteetin heinäkuun 2019 puoliväliin saakka ilman MAX-koneita. Edessä on pääsiäissesonki, jota seuraa lomakauden käynnistyminen.

PrivilegeStyle_757TUI on käyttänyt esimerkiksi Suomessa korvaavana kapasiteettina Privilege Stylen Boeing 757 -konetta. Kyseinen espanjalaisoperaattori on aiemmin operoinut koneella myös mm. Finnairin lentoja.

TUI julkisti laskelman, jonka mukaan koneiden maadoittamisen jatkuessa heinäkuun puoliväliiin maksaisi se yhtiölle käyttökatteen menetyksinä jopa 200 miljoonaa euroa. Kulut syntyvät korvaavan kapasiteetin hankinnasta, korkeammista pottoainekuluista sekä vaikutuksesta lentomatkojen myyntiin. Myös mahdolliset leasingmaksut nostavat lentoyhtöiden kustannuksia, kun koneilla ei voi lentää.

Mikäli lentokiellon päättymispäivää ei saada pian näköpiiriin joutuvat lentoyhtiöt tekemään pidemmälle kantavia ratkaisuita. Esimerkiksi TUI joutuu lähiviikkoina tekmään päätöksen kapasiteetin varmistamiseksi kesän loppuun saakka. Lisäkapasiteetin varmistaminen syyskuun 2019 saakka toisi käyttökatteeseen jopa 100 miljoonan euron vähennyksen.


ET302_FDRLenturmatutkinnat jatkuvat - väliraporttia odotellaan

Lion Airin lokakuussa 2018 ja Ethiopian Airlinesin maaliskuussa 2019 sattuneiden lentoturmien tutkinta jatkuu yhä. Etiopiossa tapahtuneen maahansyöksyn turmatutkinnan väliraporttia odotetaan julkistettavaksi lähiviikkojen aikana.

Lue myös: