British Airwaysin toimitusjohtaja Alex Cruz jättää tehtävänsä välittömästi

BA_tailBritish Airwaysin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Alex Cruz väistyy ja tilalle nousee Aer Linguksen johtaja Sean Doyle. Cruz on johtanut British Airwaysia vuodesta 2016 lähtien.

Alex Cruz jättää välittömästi British Airwaysin toimitusjohtajan tehtävät, mutta jatkaa vielä hallituksen puheenjohtajan tehtävissä. Vuodesta 2016 BA:ta johtanut espanjalainen Cruz on toiminut aiemmin Vuelingin toimitusjohtajana vuodesta 2009 lähtien, jolloin se yhdistyi hänen vuonna 2006 perustamansa Clickairin kanssa.

BA:n johtoon nousee Aer Linguksen hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Sean Doyle. Hän ottaa siirtymäkauden jälkeen vastaan myös BA:n hallituksen puheenjohtajan paikan.

British Airways on osa lentoyhtiöryhmittymä IAG:ta, johon kuuluvat myös Iberia, Vueling, Level ja Aer Lingus.

"IAG on todistanut olevansa yksi maailman johtavia lentoyhtiöryhmiä menestyvillä yhtiöillään. Navigoimme parhaillaan läpi alan suurimmasta kriisistä. Olen varma, että sisäiset nimitykset varmistavat IAG:n nousun vahvaan asemaan", kommentoi IAG:n johtaja Luis Gallego.

Gallego seurasi Willie Walshia IAG:n johdossa syyskuussa 2020. Myös Gallego on yksi Clickairin perustajista.

Gallego kommentoi Alex Cruzin tehneen väsymättömästi työtä hankalina aikoina uudistaakseen 100-vuotiasta British Airwaysia useiden vuosien ajan sekä varmistaneen uudelleenrakentamissuunnitelmia erilaisin sopimuksin työntekijäryhmien kanssa.

British Airways ilmoitti keväällä joutuvansa irtisanomaan jopa 12000 yhtiön kaikkiaan noin 42000 työntekijästä. Syksyllä irtisanottuja oli jo yli 8000 ja yhtiö pyrkii myös saamaan jäljellä oleville työntekijöille nykyistä heikompia työehtoja.

-Samassa yhteydessä IAG nimitti Levelin johtaja Fernando Candelan IAG:n muutosjohtajaksi. Hän jatkaa myös aiemmissa toimitusjohtajan tehtävissä, kunnes seuraaja nimetään. Aer Linguksen johtoon nousee toistaiseksi yhtiön sisältä Donal Moriarty.

Lue myös: