CAPA World Aviation Summit alkaa keskiviikkona - ensimmäistä kertaa Suomessa

Airbus_A340_flyingSuomi on tällä viikolla kaupallisen lentoliikenteen keskiössä, kun Finavia isännöi kansainvälistä CAPA World Aviation Summit 2015 -konferenssia Kalastajatorpalla Helsingissä 7.-8. lokakuuta. Kaksipäiväinen tapahtuma kokoaa yhteen alan merkittävimmät asiantuntijat, vaikuttajat ja päätöksentekijät.

Konferenssi keskittyy tänä vuonna globaalin lentoliikenteen päätrendeihin ja matkailumarkkinoihin. Kansainvälisen lentoliikenteen kasvunäkymät ovat edelleen vahvat.

Konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa ja se on kaikkien aikojen merkittävin lentoliikennealan tapahtuma Suomessa. Finavia on tapahtuman isäntä sekä CAPA:n vuoden 2015 virallinen partneri.

Isännän rooli on osoitus Finavian vahvasta asemasta lentoliikenteen kehittäjänä sekä siitä, että Helsinki-Vantaan lentoasema on ottanut vahvan aseman kansainvälisen lentoliikenteen solmukohtana.

"Olemme iloisia yhteistyöstämme Finavian – maailmanluokan lentoasemaoperaattorin ja monessa mielessä alan edelläkävijän – kanssa. On hienoa, että saamme tuoda neljännen vuosittaisen World Aviation Summitin juuri Helsinkiin", CAPA:n Executive Chairman Peter Harbison sanoo.

Tapahtuman odotetaan tuovan Suomeen noin 200 konferenssivierasta. Puhujien joukossa on lentoyhtiöiden ja lentoasemien ylintä johtoa, muun muassa Qantasin CEO Alan Joyce, Ryanairin CCO David O’Brien, AirBalticin CEO Martin Gauss, Air Chinan VP & GM Zhihang Chi sekä Managing Director Vincent HarrisonDublinin lentoasemalta.

Joukossa on myös suomalaisia puhujia ja panelisteja. Finavialta mukana ovat toimitusjohtaja Kari Savolainen, Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari, johtaja Joni Sundelin sekä Head of Route Development Timo Järvelä. Finnairia edustaa CCO Juha Järvinen.

"Konferenssi on hyvä mahdollisuus tuoda lentoliikennealan vaikuttajille esille Suomen asemaa porttina Euroopan ja Aasian välillä. Finavian lentoasemaverkosto tarjoaa lentoyhtiöille kilpailukykyisen pohjan tehdä liiketoimintaa. Ihmisten tarve liikkua lentämällä kasvaa kaiken aikaa, joten myös Suomessa lentoliikenteellä on paljon kasvumahdollisuuksia etenkin kansainvälisessä liikenteessä", sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

"Toivotamme kansainväliset konferenssivieraat lämpimästi tervetulleiksi syksyiseen Helsinkiin", Sundelin toteaa.

Lue myös: