CSA tulos romahti tappiolle

Tsekkiläisen CSA:n tulos painui tappiolle kohonneen polttoaineen hinnan ja sovittujen lentokonetilausten takia. Yhtiön tulos heikkeni päätyen noin 9,4 miljoonan euron tappioon.

CSA käy läpi kolmivuotista tervehdyttämisohjelmaa ja läpikäydyn toisen vaiheen toimet vaikuttivat tulokseen. CSA jatkaa henkilöstöresurssien, myyntikanavien ja verkoston optimointia sekä laivastorakenteen uudistamista. Yhtiö on onnistunut vähentämään henkilöstökustannuksiaan kolmanneksella ja sopeuttamaan laivastonsa ja verkostonsa koon pienille potentiaalisille markkinoille sopiviksi.

CSA:n hallituksen puheenjohtaja Philippe Moreels kertoo olevansa tyytyväinen muutoksiin mutta harmittelee etteivät muutokset ehtineet näkymään vuoden 2011 tuloksessa.

Raju polttoaineen hinnan nousu oli suurimpana tekijänä painamassa CSA:n tulosta tappiolla huolimatta siitä, että lentoja oli vähennetty noin 20 prosenttia. Kaikkiaan yhtiön polttoainekulut nousivat 40 prosenttia.

Moreelsin mukaan vuoden 2012 neljä ensimmäistä kuukautta ovat olleet myös huonoja polttoaineen hinnan takia. Yhtiön toimet ovat kuitenkin alkaneet purra ja polttoaineen hinnan nousun kustannukset on saatu säästettyä muualta. Kolmannen ja viimeisen rakennemuutosvuoden aikana yhtiö aikookin edelleen jatkaa kustannusten laskemista tukevia toimenpiteitä sekä esitellä uusia tulosta parantavia projekteja.