Emirates osti Airbusilta kaksi uutta aiemmin valmistettua A380-konetta

Emirates_A380_1Emirates vahvisti iltapäivällä olevansa tuore Airbus A380 -koneiden tilaaja. Emiratesin laivastoon liittyvät koneet ovat olleet aiemmin osoitettuna Skymark Airlinesille. Koneet ovat kuitenkin uusia ja Emiratesin tilaus on kokonaan uusi.

Emiratesin maaliskuussa 2016 tilaamat kaksi A380 -konetta on varustettu Trent 900 -moottorein ja koneet toimitetaan asiakkaalle vuoden 2017 viimeisen neljänneksen aikana.

Lentoposti.fi sai kauppoja lähellä olevalta taholta vahvistuksen, että kyseessä ovat japanilaisen Skymark Airlinesin tilauksesta valmistetut koneyksilöt. Kauppa on merkitävä, sillä sen myötä Airbus saa myytyä kaksi erittäin pitkään sen hallussa ollutta valmista koneyksilöä. Airbusin vuoden 2016 listahintojen mukaan yhden koneen arvo olisi 432.6 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

A380_TLS_close_1Kyseiset koneet ovat uusia ja ne ovat olleet käyttämättöminä Airbusin Toulousen tehtailla japanilaisyhtiön tilausperuutuksesta lähtien. Kaikkiaan Skymarkin tilaamista neljästä koneesta ehdittiin valmistaa kaksi koneyksilöä. Ainakin yhden sivuvakaaja oli maalattu yhtiön väreihin.

Koneet ovat uusia eikä niitä ehditty kustomoida täysin alkuperäisen tilaajaan toiveiden mukaisesti. Koneet ovat Airbusin Toulousen A380 -kokoonpanolinjan edustalla ja niiden pyrstöt on maalattu sinisiksi (kuva ohessa).

Emiratesin käyttöön nämä kaksi uutta konetta varustetaan kaksiluokkaisella matkustamolla ja mukana on myös Emiratesin business-luokan lounge, jossa voi viettää aikaa 40 000 jalan korkeudessa. Koneissa on tarjolla myös yhtiön 2500 kanavaa sisältävä IFE-järjestelmä sekä ilmainen wifi-yhteys.

Emirates_A380_loungeLähi-idän lentoyhtiöjätti aikoo laajentaa A380-koneiden kohdevalikoimaa myös Prahaan, Wieniin ja Taipeihin. Avausten jälkeen Emirates operoi jo 42 kohteeseen kaksikerroksisilla Airbus A380-koneilla.

Maaliskuinen tilaus nostaa Emiratesin A380 tilauskirjan jo huimaan 142 koneyksilöön. Yhtiö on jo nykyisin maailman suurin A380-koneiden operaattori kaikkiaan 75 koneen laivastolla. Yhtiöllä on nyt ilmi tulleen tilauksen lisäksi voimassa olevat tilaukset vielä 65 lisäkoneesta.

Lue myös juuri julkaistu uutisemme A380-koneiden tuotanto-ohjelman kuulumisista: