Ennätyksellinen kuntalaisaloite Malmin säilyttämiseksi ilmailukäytössä luovutetaan tiistaina

Malmi_eduskunta_1

Ennätykselliset 13 154 allekirjoitusta kerännyt helsinkiläisten kuntalaisaloite ”Malmin lentoasema on säilytettävä ilmailukäytössä” luovutetaan Helsingin kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi tiistaina 6. lokakuuta kello 9.00 kaupungintalolla. Allekirjoittaneiden lukumäärä on Suomen ennätys.

Liikenne- ja viestintävirasto tiedotti maanantaina, että sen päätöksen Helsinki-Malmin osalta ovat lopullisia. Kuntalaisaloitteessa vaaditaan säilyttämään Malmin lentoasema ilmailukäytössä riippumatta siitä, luopuuko valtio kentän toiminnoista.

Lisäksi aloitteessa esitetään, että Helsingin kaupunki hylkää sopimusehdotuksen ”Valtion ja Helsingin seudun kuntien välinen sopimus suurten infrahankkeiden tukemiseksi ja asumisen edistämiseksi”. Tämä on perusteltua, sillä sopimuksen vahvana perusteena ollut Pisararadan rahoitus on nyt purettu.

Kuntalaisaloitteen tekemiseen vaaditaan lain mukaan vähintään 2,5 prosenttia kunnan äänioikeutetuista asukkaista, ja suomenennätysaloitteessa tämä ylittyy selvästi.

Kaupunginvaltuutetuille toimitetaan aloitteen liitteenä kattava paketti taustatietoa aiheesta. Valtuustokeskusteluista ja aiemmista päätöksistä on ilmennyt, että valtuutetuilla on ollut käytössään vajavaista ja väärää tietoa. Nämä tiedot julkistetaan samaan aikaan myös kansalaisten tutkittavaksi.

Kuntalaisaloite "Malmin lentoasema on säilytettävä ilmailukäytössä" netissä: Kuntalaisaloite.fi

Lue myös: