ESA:n avaruusalan yrityskiihdyttämö starttaa Suomessa marraskuussa

ESA_logo_1Euroopan avaruusjärjestö (ESA) ja työ- ja elinkeinoministeriö allekirjoittavat 30. marraskuuta 2017 avaruuskiihdyttämösopimuksen. Suomessa starttaava kiihdyttämö ESA Business Incubation Centre (BIC) avautuu marraskuussa Aalto-yliopiston kampuksella ja se on 18. ESA:n avaruusalan yrityskiihdyttämö.

 Suomen BIC perustetaan Aalto-yliopiston tiloihin Otaniemeen. Yhteistyössä mukana ovat myös Espoon ja Helsingin kaupungit ja Turku Science Park.

ESA_Business_Incubation_Centres_-_September_2017_largeSuomeen perustettava BIC julkistettiin kesäkuussa 2017, kun Euroopan avaruusjärjestön pääjohtaja Johann-Dietrich Wörner vieraili Suomessa Arktinen ja avaruus -tapahtumassa. Pääjohtaja Wörner saapuu Suomeen myös sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen.

 

Kiihdyttämön tavoite on tuoda suomalaiselle teollisuudelle ja yrityksille yhteys uuden avaruusteknologian sovellutuksiin Euroopan avaruusjärjestön vaikutuskanavien ja ohjelmien kautta. Se myös rahoittaa startup-yrityksiä.

Avaruuskiihdyttämöt luovat liiketoimintaa ja työpaikkoja tukemalla yli 130 yritystä vuosittain. Tähän mennessä yli 400 yritystä on syntynyt tämän prosessin tukemana.

Uusilla avaruussovellutuksilla pyritään löytämään ratkaisuja muun muassa arktisen alueen valvontaan, laivaliikenteeseen ja ympäristövalvontaan ja kaukokartoitukseen. Tässä suomalaisilla on hyvää osaamista ja tavoitteena on 50 uuden avaruusalan yrityksen käynnistyminen Suomessa yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.