Etihad jatkaa Euroopan valtausta - yhteistyöhön Aegeanin kanssa ja Alitalian ostoon

Etihad_engine_1Etihad Airways jatkaa panostustaan Euroopan suuntaan. Yhtiö on solminut codeshare-sopimuksen Kreikkalaisen Aegean Airlinesin kanssa. Arabiemiraattien kasvuyhtiön raportoidaan myös havittelen osuutta tappiollisesta Alitaliasta.

 

Aegean Airlines aloittaa maaliskuussa 2014 operoimaan neljä kertaa viikossa Ateenasta Abu Dhabiin 168-paikkaisella A320-koneella. Codeshare-sopimus käsittää myös 16 muuta kohdetta Kreikassa ja kymmentä muualla Aegeanin reittiverkostossa. Aegean puolestaan tarjoaa lentoja Ateenasta seitsemään eri kohteeseen Lähi-idässä, Australiassa ja Etelä-Afrikassa.

Eri lähteiden mukaan Etihadin kerrotaan havittelevan jo 300 miljoonam euron rahoituksen keränneestä Alitaliasta jopa 49 prosentin osuutta. Italialaisyhtiön verkostosta saisi jälleen suuren määrän syötettävää liikennettä Etihadin verkostoon Abu Dhabiin.

Marraskuussa Etihad Airways osti osuuden Sveitsiläisestä Darwin Airlinesista, joka muuttuu Etihad Regionaliksi. Yhtiön on määrä syöttää pienemmistä kaupungeista liikennettä Etihadin lennoilla Zurichistä ja Genevesä eteenpäin.

Etihad Airwaysillä on vähemmistöosuudet Airberlinistä (29%), Air Seychellellistä (40%), Virgin Australiasta (19,9%) ja Aer Linguksesta (3%). Yhtiöllä on lisäksi viranomaishyväksyntä 24 prosentin osuuteen Intian Jet Airwaysistä ja tammikuussa 2014 sen omistukseen siirtyy myös 49 prosenttia Air Serbiasta.

Lue myös: