Finavia isännöi keväällä 2016 kansainvälisen lentoasemakonferenssin

ACI_Retail_HEL_2016Lentoasemien kaupallisiin palveluihin keskittyvä ACI Europe Airport Commercial & Retail -Conference tuo Suomeen arviolta 400 alan päättäjää. Isännän rooli on Finavialle osoitus sen vahvasta asiakaslähtöisyydestä ja tunnustetusta asemasta Euroopan lentoliikennealalla.

Airport Council Internationalin (ACI) mukaan lentoasemien vuosittaiset kulut ovat Euroopassa noin neljä miljardia euroa suuremmat kuin lentoyhtiöiden niille maksamat palvelumaksut. Tämän vuoksi matkustajille tarjolla olevien kaupallisten palveluiden tuotot ovat lentoasemille yhä tärkeämpiä.

 Lentoasemien myymälöistä ja ravintoloista saatavilla tuotoilla rahoitetaan lentoliikenteen infrastruktuuria. Monella kentällä onkin nyt kova tarve kasvattaa kaupallisia tuottojaan.

 "Haluamme, että Helsinki-Vantaa voi kehittyä ja säilyä houkuttelevana ja kilpailukykyisenä lentoyhtiöiden silmissä jatkossakin. Meidän tulee korostaa lentoaseman roolia kiinnostavana ja tuottoisana kauppapaikkana entisestään, jotta saamme mukaan alan parhaat kaupalliset toimijat", kertoo Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman kaupallisesta liiketoiminnasta vastaava Elena Stenholm.

ACI_Europe_logoFinavian isännöimä ACI Europe Airport Commercial & Retail Conference järjestetään Helsingissä Scandic Grand Marina kongressikeskuksessa 11.-13. huhtikuuta 2016.

Konferenssi tuo yhteen eurooppalaisten lentoasemien, lentoasemaoperaattoreiden, jälleenmyyjien ja brändien johtajat ja päättäjät. Konferenssin keskeinen teema on juuri lentoasemien kaupalliset palvelut ja niistä saatavien tuottojen korostunut merkitys.

 "Konferenssissa käydään läpi alan parhaita käytäntöjä, joita voimme hyödyntää myös omassa toiminnassamme. Samalla pääsemme houkuttelemaan kaupallisen alan parhaita toimijoita Helsinki-Vantaalle ja tukemaan Suomi-kuvaa markkinoimalla maatamme monipuolisena matkailukohteena", sanoo Stenholm.

 Vuonna 1991 perustettu ACI Europe on lentoasemaoperaattoreista koostuva järjestö, joka edustaa yli 450 lentoasemaa Euroopassa. Se järjestää vuosittain ilmailualan tapahtumia ympäri Eurooppaa.


Finavia haluttu tapahtumaisäntä

 Finavia on saavuttanut vankan aseman ilmailualan merkittävimpien kansainvälisten tapahtumien järjestäjänä.

 Lokakuussa 2015 kaupallisen lentoliikennealan johtajat kokoontuivat Helsinkiin Finavian isännöimään CAPA World Aviation Summit -konferenssiin. Helmikuussa 2015 lentoasemien talvikunnossapidon konferenssi WOASE 2015 keräsi Helsinki-Vantaalle lähes 150 osallistujaa yli kymmenestä maasta.

Lue myös: