Finavia kartoittaa liukukäytävävaihtoehtoja - ensimmäinen asennettu terminaalin eteläsiipeen

Finavia_likukaytavaFinavialla on parhaillaan käynnissä markkinakartoitus liittyen terminaalien liukukäytäviin Hankeen tavoitteena on saada Finavialle mahdollisimman hyvä tilannekuva markkinoilla olevista tuotteista ja ratkaisuista. Ensimmäinen 50-metrinen liukukäytävä jo asennettu uuteen eteläsiipeen.

Liukukäytävät ovat käytössä useilla suurilla hub-lentoasemilla helpottamassa pitkiä siirtymisiä terminaaleissa. Kuluvan vuoden aikana odotetut liukukäytävät otetaan käyttöön myös Helsinki-Vantaalla.

Ensimmäinen jo aiemmin hankittu noin 50 metrin mittainen liukukäytävä on määrä ottaa Helsinki-Vantaalla käyttöön loppukesästä uudessa terminaalin T2 eteläsiivessä saapuvien matkustajien kerroksessa. Kesällä 2017 valmistuvan eteläsiiven kokonaispituus on noin 200 metriä.

EFHK_S_ja_W_siivet_2017_2Finavia tarkastelee kartoituksen tuloksia omiin tavoitteisiin. Suunnitelmissa on ensivaiheessa yhden liukukäytävän tilaaminen ja optiot kahdeksaan liukukäytävään. Niitä asennetaan todennäköisesti juuri uuteen eteläsiipeen ja vielä aikaisessa rakennusvaiheessa olevaan länsisiipeen.

Kartoituksen kohteena ovat lattian päälle jälkiasennettavat 50-metrin pituiset liukukäytävät. Vaatimuksina ovat myös mm. 1,6 - 1,9 metrin ulkoleveys ja soveltuvuus liikuntarajoitteisten henkilöiden käyttöön.

"Tässä vaiheessa on aivan liian aikaista arvioida, missä käytäviä voisi jatkossa olla. Niitä on luonnollisesti mahdollista käyttää niin uudisosissa kuin peruskorjauksen kohteena olevissa terminaalin osissa", kertoo Finavian viestintäjohtaja Mikko Saariaho Lentoposti.fi:lle.