Finavia toi levähdyspaikkoja myös maakuntalentoasemille

Vaasa_rocking_1Finavia on tuonut Vaasan, Turun, Oulun ja Kittilän lentoasemille keinutuoleja, joissa matkustajat voivat rentoutua ennen lentoa. Helsinki-Vantaalle on avautuu syksyllä ainutlaatuinen lentomatkustajan levähdyspaikka.

"Lentoasemien porttialueet ovat paikkoja, joissa jokainen asiakkaamme viettää lyhyen tai pidemmän hetken ennen lennolle lähtöä", kertoo asiakaskokemuksesta vastaava päällikkö Johanna Metsälä Finaviasta.

Mietimme, mikä voisi lisätä tuon hetken viihtyisyyttä ja miten voisimme tarjota matkustajille palan omaa aikaa lentoasemaympäristössä".

Oulu_rocking_1Finavian neljällä maakuntalentoasemalla vastaukseksi saatiin keinutuolirivistö.

"Päätimme kokeilla, minkälaisen vastaanoton perinteiset keinutuolit saavat. Nämä keinut ovat kokeilussa vuoden loppuun asti. Sen jälkeen päätämme asiakaspalautteen perusteella, jäävätkö keinutuolit käyttöömme", Metsälä sanoo.


Todellinen lentomatkustajan levähdyspaikka Helsinki-Vantaalle

Matkustajakokemusta parannetaan jatkuvasti myös Helsinki-Vantaalla. Finavia avaa syyskuussa yhdessä Vantaan Innovaatioinstituutin kanssa lentoasemalle portin 31 läheisyyteen uuden lentomatkustajan levähdyspaikan.

UNI_1Levähdyspaikka tarjoaa kolme erilaista vaihtoehtoa lepäämiseen ja rentoutumiseen. Matkustajien käytössä on erilaisia lepotuoleja sekä erillinen suljettava tila nukkumapaikkoineen.

"Lepoalue on mainio lisä Helsinki-Vantaan palveluihin erityisesti vaihtomatkustajille. Siitä tehdään yhtenäinen ja rauhallinen alue, jossa on hyvä rentoutua lentoa odotellessa", sanoo apulaisjohtaja Marko Tikkanen Finaviasta.

Finavia kehittää Helsinki-Vantaasta mahdollisimman mukavaa ja houkuttelevaa lentoasemaa, jotta sen merkitys Pohjois-Euroopan johtavana vaihtomatkustuskenttänä vahvistuisi myös tulevaisuudessa.

Lue myös: