Finavian hallitukseen viisi uutta jäsentä - mukana Blue1:n entinen toimitusjohtaja

Finavia_sign_2Finavia uudisti lähes koko hallituksensa 3. maaliskuuta pidetyssä yhtiökokouksessa. Finavia Oyj:n Harri Sailaksen johtamaan hallitukseen nousee viisi uutta jäsentä ja jäsenmäärä on jatkossa seitsemän henkeä.

Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Doctagonin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi, joka on aiemmin toiminut seitsemän vuotta lentoyhtiö Blue1:n toimitusjohtajana kesäkuuhun 2012 saakka. Hänellä on  myös muuta aiempaa kokemusta ilmailualalta mm. Blue1:n talousjohtajana.

Muut uudet hallituksen jäsenet ovat Outotecin lakiasiainjohtaja Nina Kiviranta, Saton pitkäaikaisena toimitusjohtajana vuoteen 2015 saakka toiminut Erkka Valkila, Finnveran liiketoimintajohtaja Katja Keitaanniemi ja finanssineuvos Jarmo Kilpelä.

Hallituksessa aiemmin valittuina jatkavat puheenjohtajana ekonomi Harri Sailas ja henkilöstöä edustavana Operations Supervisor Carita Pylkäs.

”Finavia on tehokas ja laadukas yhtiö alallaan Euroopassa. Se vie parhaillaan läpi isoa investointiohjelmaa Helsinki-Vantaalla. Finavian kehittymisellä on iso merkitys Suomen saavutettavuudelle ja pärjäämiselle lentoliikenteen solmukohtana", toteaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

"Olen tyytyväinen, että voimme toivottaa Finaviaan tervetulleeksi monipuolisesti kokeneen hallituksen, jossa on runsaasti liiketoimintaosaamista eri näkökulmista”.

Lue myös: