Finnair avaa reitin Kiinan Nanjingiin kesällä 2018

A330_LTP_1Finnair aloittaa suorat lennot Helsingistä Nanjingiin 13. toukokuuta 2018. Nanjing on Finnairin seitsemäs kohde Kiinassa, ja se vahvistaa edelleen Finnairin vahvaa Koillis-Aasian verkostoa. 

Finnair lentää Nanjingiin kolmesti viikossa kesäkaudella ja kaksi kertaa viikossa talvikaudella. Lennot yhdistyvät sujuvasti Finnairin yli 100 kohteen Euroopan-verkostoon. Lennot Nanjingiin operoidaan Airbus A330-300 -koneilla.

Uuden reittiavauksen mahdollisti huhtikuussa 2017 päivitetty Suomen ja Kiinan välinen lentoliikennesopimus. Sen myötä saatiin reittioikeudet Nanjingiin ja suoralle lennolle Kiinasta Suomen Lappiin. Edellisten isäksi purettiin viikkovuororajoituksia (lue tarkemmin uutisestamme linkistä tämän jutun lopussa).

Yangtse-joen varrella Shanghain lähellä sijaitseva yli kahdeksan miljoonan asukkaan Nanjing on yksi Kiinan vanhoista pääkaupungeista. Se on vilkas kaupan ja kulttuurin keskus, josta on kasvavaa matkustus- ja rahtikysyntää Eurooppaan. 

Finnair panostaa vahvasti Kiinan markkinoihin ja lentää Kiinassa myös Chongqingiin, Guangzhouhun, Hongkongiin, Pekingiin, Shanghaihin ja Xianiin. 

Fin_tail_1Kesällä 2018 Finnairilla on yhteensä 38 viikkovuoroa Helsingistä Kiinaan, mikä tekee yhtiöstä yhden suurimmista Kiinan ja Euroopan välillä operoivista eurooppalaisista lentoyhtiöistä.  

”Kiinan strategiamme kantaa hedelmää, ja se näkyy selvästi myös Suomen kasvaneissa kiinalaisten matkailijoiden määrässä”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

”Nanjingin reitti vahvistaa tarjontaamme entisestään ja tekee meistä merkittävän toimijan Kiinan ja Euroopan välisessä matkailussa.” 

Finnair on investoinut vahvasti Kiinan strategiaansa ja panostanut siihen, että kiinalaiset asiakkaat otetaan huomioon myös lennonaikaisessa palvelussa. Finnair oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka otti käyttöön Alipay-mobiilimaksujärjestelmän lennoillaan. 

Yhdessä kiinalaisen Alitrip-matkatoimiston kanssa Finnair toi viime talvena yli 3000 matkailijaa Suomen Lappiin, ja tänä vuonna Alitrip-yhteistyön matkailijamäärä nousee noin 10 000:een 

Finnair kertoi Lentoposti:fille tammikuussa 2017 kuljettaneensa kiinalaisen matkanjärjestäjä alibaban kanssa viime talvena noin 4500 kiinalaisturistia Suomen Lappiin. Kysyntää olisi ollut kymmenkertaisesti. Vaikka Lappiin saataisiin suoriakin lentoja Kiinasta niin pullonkaulana olisi majoituskapasiteetti.

Lue myös: