Finnair liittymässä BA:n ja JAL:n Euroopan ja Japanin välisen liikenteen yhteishankkeeseen

JALFIN_tails_2Finnair on liittymässä British Airwaysin ja Japan Airlinesin Euroopan ja Japanin välisten lentojen yhteishankkeeseen. Siinä mukana olevat lentoyhtiöt tekevät kaupallista yhteistyötä jakamalla lentojen tuottoja sekä koordinoimalla lentoaikatauluja ja lippujen hintoja. Tavoitteena on parantaa toiminnan tehokkuutta ja tarjota Euroopan ja Japanin välillä matkustaville lisähyötyä.

Finnairin liittyminen Joint Business Agreement-yhteishankkeeseen vahvistaa sitä ja lisäksi parantaa oneworld-allianssin kilpailuasemaa maailmanlaajuisessa lentoliikenteen allianssien välisessä kilpailussa. Yhteishanke edellyttää viranomaisten hyväksyntää.

British Airwaysin ja JAL:n yhteishanke käynnistyi vuoden 2012 lokakuussa, ja se tarjoaa yhtiöiden asiakkaille kattavammat yhteydet EU:n ja Japanin välillä sekä paremmat kanta-asiakasedut.

JAL ja British Airways tiedottivat syyskuussa 2012 aloittavansa JBA-sopimuksen mukaisesti tarjoamaan codeshare-lentoja Tokion (Haneda ja Narita) ja Lontoon (Heathrow) välillä.

Yhteistyösopimus kattaa molempien yhtiöiden välilaskuttomat lennot Japanin ja Euroopan välillä. Sopimus kattaa viikottaisten 19 Japanin ja Englannin välisen lennon lisäksi myös lennot Pariisiin ja Frankfurtiin.

OneworldFinnairin liittyminen hankkeeseen parantaa näitä asiakasetuja edelleen ja mahdollistaa kaikkien kolmen lentoyhtiön yhteistyön niiden toiminnan laajentuessa tällä tärkeällä markkina-alueella.

“Olemme ottaneet merkittävän askeleen oneworld-kumppanimme Finnairin liittymiseksi Japan Airlinesin ja British Airwaysin yhteishankkeeseen, mistä olemme tyytyväisiä", sanoo Japan Airlinesin toimitusjohtaja Yoshiharu Ueki.

“Vahvemman kumppanuutemme ansiosta voimme tehostaa toimintaamme ja tarjota Euroopan ja Japanin välillä matkustaville aikaisempaa kattavamman verkoston.” 

Keith Williams, toimitusjohtaja, British Airways: “Finnairin mukaantulo yhteishankkeeseen tulee vahvistamaan siteitä idän ja lännen välillä tällä elintärkeällä ja kasvavalla markkinalla."

Pekka Vauramo, toimitusjohtaja, Finnair: "Olemme iloisia voidessamme syventää yhteistyötämme oneworld-kumppaneidemme ja kotimarkkinoidensa johtavien lentoyhtiöiden Japan Airlinesin ja British Airwaysin kanssa. Japani on yksi Finnairin tärkeimmistä markkina-alueista, ja yhteishanke hyödyttää asiakkaitamme ja muita sidosryhmiämme."

Japan Airlines aloittaa päivittäiset lennot Tokion Naritan ja Helsinki-Vantaan välillä 1. heinäkuuta. Ensimmäinen lento saapuu Helsinki-Vantaalle iltapäivällä.


Finnair mukana myös Atlantin liikenteen yhteishankkeessa

Finnair on syventänyt yhteistyötä oneworld-allianssiyhtiöiden kanssa myös lännessä. Yhtiö liittyi maaliskuussa 2013 American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian yhteishankkeeseen Pohjois-Atlantin liikenteen osalta.

Transatlanttisen yhteistyön myötä lennetään kaiken kaikkiaan jopa 102 päivittäistä edestakaista reittiä Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä 42 kentälle Atlantin molemmin puolin. Tämän lisäksi tarjolla on 163 jatkoyhteyttä Pohjois-Amerikassa ja 126 Euroopassa.

Lue myös: